Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.05.2014.

23:58

Sloboda: Da je najvećima kao nama

Fudbalski klub Sloboda tražio je ostavku Zvezdana Terzića sa čela Zajednice superligaša, a pošto ta tema nije razmatrana, Užičani će imati vanrednu Skupštinu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Sloboda je pre nekoliko dana objavila nekoliko saopštenja u kojima je upozorila na neregularnost takmičenja, a čak je upozorila da će istupiti iz Jelen Superlige ukoliko ne dođe do određenih promena. Iz redova užičkog kluba najavili su da postoji mogućnost da se utakmica sa Crvenom zvezdom narednog vikenda ne odigra, a prvi čovek Slobode ne isključuje to.

Voleo bih da bude održan taj meč. Dešavalo se da pobedimo i Partizan i Crvenu zvezdu, što nam je dalo snagu, emociju i volju da istrajemo u ovom teškom momentu“, rekao je Subotić posle sednice Upravnog odbora Zajednice superligaše na kojoj je zaključeno da „dosadašnji deo prvenstva zaslužuje najvišu moguću ocenu“.

Na direktnu konstataciju novinara da to znači da se meč igra, Subotić je rekao:

Nisam rekao da se igra. Biće mi žao ako ne dođe do tog meča. Siguran sam da bi to bio veliki spektakl, prepun stadion. Međutim, ovde nisu u pitanju pojedinačni interesi i jedna utakmica, već mnogo ozbiljnije stvari“.

Subotić je rekao da za tvrdnje o neregularnosti nema suštinskih dokaza, ali je istakao da mu smeta celokupni ambijent u srpskom fudbalu:

Kada kažem regularnost, ne mislim samo na jednu utakmicu, već na ambijent. Ne sme da postoje dva ili četiri kluba i ostali mali. Svi moramo da imamo iste šanse. Konkretno, nije regularno ako protiv Donjeg Srema ne igraju svi u Pećincima, već neko u Novom Sadu, a neko u Sremu“, istakao je Subotić, „Takođe, nije regularno ako neko sa Voždovcem igra na njegovom stadionu, a neko na drugom terenu. Sve je definisano pravilnicima, da je obaveza svih klubova, sem kada su u pitanju kartoni i povrede, da igraju u najjačem sastavu. Sve drugo je neregularnost, kao i to da imate organe FSS koji vas nedovoljno štite. Da li bi pravila trebalo da definiše UEFA?“.

Subotić je istakao i da je njegov klub naplatio novac od Crvene zvezde koji mu duguje, Sloboda bi po njegovom mišljenju bila u vrhu i dodao:

Da su naši najveći klubovi oštećeni kao Sloboda, to bi bila katastrofa“.

Sednica vanredne Skupštine Slobode trebalo bi da bude održana u četvrtak u Užicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve