Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.04.2014.

20:30

Gol Vidića, 1:1 na OT i Nou Kampu

Fudbaleri Mančester Junajteda i Bajerna odigrali su 1:1, a isti rezultat bio je na meču Barselone i Atletika u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U 56. minutu Vidić je posle kornera Runija glavom poslao loptu u mrežu za oduševljenje svih na Old Trafordu, ali je u 67. minutu Švajnštajger izjednačio posle divne timske akcije. Upravo je Švajnštajger u završnici isključen posle grubog starta nad Runijem.

Na Kamp Nou Dijego je sa oko 25 metara poslao pravu bombu u leve rašlje Pintovog gola za vođstvo Atletika, ali je u 71. minutu Nejmar izjednačio posle izvanrednog dodavanja Inijeste. Do kraja su Madriđani sačuvali sjajan rezultat pred revanš.

Liga šampiona, četvrtfinale:
utorak:
Mančester Junajted - Bajern 1:1
Vidić 58 - Švajnštajger 67
Barselona - Atletiko Madrid 1:1
Nejmar 71 - Dijego 56
sreda:
PSŽ - Čelsi
Real Madrid - Borusija Dortmund

Sastavi timova:

Mančester Junajted: De Hea – Džons, Bitner (Jang 74'), Vidić, Ferdinand – Karik, Gigs (Kagava 46') – Valensija, Velbek (Ernandes 85'), Felaini – Runi.
Bajern: Nojer – Rafinja, Alaba, Martines, Boateng – Švajnštajger – Roben, Riberi, Lam, Kros (Gece 74') – Miler (Mandžukić 63').

Barselona: Pinto – Alves, Alba, Maskerano, Pike (Bartra 12') – Fabregas (Sančes 66'), Buskets, Šavi – Nejmar, Inijesta, Mesi.
Atletiko Madrid: Kurtoa – Huanfran, Filipe, Godin, Miranda – Tijago, Gabi – Turan (Rodriges 77'), Vilja (Sosa 70'), Koke – Kosta (Dijego 30').

Junajted je odigrao odvažno prvo poluvreme sa Bajernom. Na samom startu meča poništen je pogodak Velbeka jer je prethodno svirana opasna igra, a u završnici prvog dela igre Velbek je promašio najbolju šansu – Boateng se okliznuo, ali je napadač ’Crvenih đavola’ u situaciji jedan na jedan pokušao da ’bocne’ loptu, što je Nojer prozreo i odbranio.

Između te dve situacije Bajern je bio bolji, ali je odbrana Junajteda delovala odlično – Vidić je imao izvanredan start kojim je sprečio Milera da postigne gol, a De Hea je odbranio Robenov udarac sa distance.

Dolazio je Bajern još nekoliko puta do polušanse ili prekida, ali požrtvovani domaćin nije dozvolio više od toga.

Na Nou Kampu smo videli dve izmene u prvom poluvremenu – prvo je Pike u 12. minutu pao na glavu, a posle pola časa igre nije izdržao ni roviti Kosta, kojeg je zamenio Dijego.

Najbolju šansu imao je Vilja na početku meča, ali je posle velike greške golmana Pinta poslao loptu pored gola. Na drugoj strani je najbolju šansu imao Inijesta, ali je Godin klizećim startom sprečio pogodak.

Osim toga, videli smo nekoliko pokušaja iz daljine, ali su golmani bili prisebni.

U prvom poluvremenu gledali smo dobar fudbal na oba stadiona, ali nedostajali su golovi. To se ispravilo u nastavku.

Seriju je počeo Dijego, koji je u 56. minutu šutirao fantastično i sa oko 25 metara poslao je loptu u gornji desni ugao za prednost Atletika. Barsa se trgla, a Madriđani su se možda i nesvesno povukli.

Posle greške na sredini terena Inijesta je sjajno proigrao Nejmara, koji pogađa malu mrežu za 1:1. Barsa je do kraja bila superiorna, ali su Atletiko spasli Kurtoa i stativa posle Mesijevog slobodnjaka.

U Mančesteru su domaći poveli preko Vidića, koji je posle kornera Runija glavom smestio loptu u levi ugao Nojerovog gola. Bajern nije paničio i došao je do izjednačenja nakon akcije koju je započeo Rafinja, Mandžukić je spustio loptu glavom, a Švajnštajger je levom nogom dao gol.

Do kraja je Bajern bio za nijansu bolji, ali nije bilo promene rezultata, jedino je Švajnštajger isključen jer je dobio drugi žuti karton posle starta Runiju.

Tok mečeva:

U trećem minutu Junajted je zatresao mrežu Nojera posle sjajnog poteza Velbeka, ali sudija je prethodno svirao opasnu igru napadača domaćih. Diskutabilna odluka.

Trivia Junajted nije primio gol na tri poslednja meča kod kuće u Ligi šampiona.

Na Kamp Nou Atletiko je bolje počeo meč i bio je nadomak vođstva u četvrtom minutu – golman Pinto očajno je ispucao loptu, ali Vilja je sa desetak metara promašio.

Iako je Junajted bolje počeo, i Bajern je prvi put zapretio u 11. minutu – Roben je dodao za Riberija, a posle njegovog ubacivanja Alaba je loše zahvatio loptu.

Barselona je zaigrala nešto angažovanije, ali od kornera i slobodnjaka sa dvadesetak metara nije bilo ništa. U 12. minutu Katalonci su doživeli veliki hendikep – Pike je pao na glavu i morao je da napusti teren, a ušao je Bartra.

Trivia Leo Mesi igra 500. meč za Barselonu.

Bajern je zaigrao bolje na Old Trafordu, ali iz toga se izrodilo samo nekoliko prekida, bez pravih šansi.

Barselona je pokušala udarcem Nejmara sa distance, a u 26. minutu malo je nedostajalo da povede – Inijesta je šutirao, a Godin je pravovremeno uklizao i sprečio gol Barse.

Roben je u 31. minutu sjajno šutirao, ali je De Hea izbio loptu u korner.

Dijego Kosta, koji je bio pod znakom pitanja za meč sa Barsom, počeo je duel, ali nije dugo izdržao – u 30. minutu odšepao je napolje, a u igru je ušao Dijego.

Trivia Kosti je izmakao veliki rekord. Jedino su Del Pjero i on dali barem gol na prvih pet svojih mečeva u Ligi šampiona.

U 37. minutu Vidić je uklizao ispred Milera i sprečio je siguran gol, a nedugo zatim Junajted je na drugoj strani imao sjajnu šansu – Runi je dodao loptu u prostora, Boateng se okliznuo i omogućio Velbeku stopostotnu šansu. Ipak, napadač Junajteda bio je indolentan i pokušao je da prebaci Nojera, koji mu je skinuo loptu.

Do kraja poluvremena na oba meča videli smo udarce iz daljine, ali promene rezultata nije bilo.

Bajern je ofanzivno počeo drugo poluvreme, ali je Roben svaki put izblokiran. Onda je na drugoj strani usledila erupcija u 58. minutu – Runi je izveo korner sa leve strane, a Nemanja Vidić bio je najviši u skoku i pogodio je levi ugao Nojerovog gola.

Molili smo za pogodak, a onda smo u kratkom intervalu videli dva. Na Nou Kampu se igrao 56. minut, kada je Dijego poslao pravu bombu sa oko 25 metara iskosa sa desne strane – lopta je završila u gornjem levom uglu za veliku radost ’Jorgandžija’.

Bajern je ekipa sa previše samopouzdanja, što se odmah videlo – nastavili su u istom ritmu i u 67. minutu za to im je došla nagrada. Savršeno izvedena akcija počela je Rafinjinim centaršutom sa desne strane, Mandžukić je glavom spustio, a Švajnštajger je levom nogom odlično zahvatio loptu i savladao De Heu.

Barselona je posle primljenog gola podigla tempo, Kurtoa je odbranio odličan udarac Busketsa iz daljine, a ubrzo je pokušao i Mesi, čiji udarac je završio daleko iznad gola.

Taj pritisak ubrzo se isplatio – u 71. minutu Inijesta je uputio čaroban pas u prostor, a Nejmar je natrčao i iskosa sa desne strane sjajno šutirao iz prve pogodivši ’malu mrežu’.

Dva minuta kasnije Barsa je umalo preokrenula, ali je udarac Inijesta sa ivice kaznenog prostora Kurtoa poslao u korner. Gostima je malo ušla voda u uši, ali su izdržali prvi nalet.

U 90. minutu otvorenog meča na Old Trafordu Švajnštajger je neoprezno uklizao Runiju i dobio je drugi žuti, crveni karton. Na Nou Kampu je Barsa napadala i bila blizu gola, najviše posle stative Mesija iz slobonog udarca, ali Atletiko je sačuvao dobar rezultat pred revanš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve