Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.03.2014.

12:53

Matić: Umalo sam otišao u Midlzbro

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić otkrio je da je malo falilo da pređe u Midlzbro pre nego što je prvi put potpisao za ’plavce’.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

25-godišnji srpski fudbaler, koji je u londonski klub po drugi put stigao tokom zimskog prelaznog roka iz Benfike, trenirao je sa Midlzbroom dok je igrao za slovačke Košice. Tada je impresionirao menadžera Gereta Sautgejta, da je malo falilo da dođe do dogovora.

Klub je bio dobar, igrao je u Premijer ligi i imao dobre igrače kao što su Stjuart Dauning i Robert Hut. Ne znam zašto nije došlo do dogovora, otišao sam na okupljanje reprezentacije, klubovi je trebalo da se dogovore, ali nikada više niko ništa nije pomenuo. Ko zna šta bi se desilo da sam potpisao za Midlzbro, da li bih bio ovde danas? Sve što znam je da sam sada igrač Čelsija i da sam srećan. Imam 25 godina i nadam se da moje najbolje godine tek dolaze“, rekao je Matić.

Matić je za Košice igrao od 2007. do 2009. godine, a potom je prešao u Čelsi, međutim, vrlo brzo je otišao u Vitese na pozajmicu, da bi ga ’plavci’ prodali Benfiki. Boje portugalskog kluba srpski fudbaler branio je skoro tri sezone, a po povratku u Čelsi vrlo brzo se navikao na Premijer ligu, kao i život u Londonu, za šta je zaslužan i Branislav Ivanović.

Branislav je mnogo dobar čovek. Svi ga vole ovde, a isti slučaj je i u nacionalnom timu. Imamo veliki broj mladih igrača u reprezentaciji i oni ga gledaju kao idola. Dobro je imati takvog igrača u timu. Srbija je mala zemlja i rekao bih da je za nas, Srbe, Branislav ono što je Dejvid Bekam u Engleskoj. U Srbiji je on kralj“, istakao je Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu