Nova vest
Fudbal

Petak, 31.01.2014.

14:13

Ovako će izgledati Bernabeu (FOTO)

Real Madrid predstavio je projekat novog Santjago Bernabeua čija će rekonstrukcija trajati 3 godine i koštati 400 miliona evra.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Stadion će imati veći kapacitet, a glavna obeležja biće pokretni krov i semafor koji će moći da se vidi sa svakog mesta na Bernabeuu.

"Želimo da Bernabeu bude najbolji stadion na svetu i da imamo najbolji tim na svetu. Želimo da bude globalni simbol", rekao je predsednik kluba Florentino Peres.

"Izgradnja stadiona je strateški pokretač i veliki izazov. Santjago Bernabeu će postati referentna sportska institucija. On će biti simbol grada i privlačiće ljude širom sveta da dođu da ga posete", rekao je Peres.

Dizajn novog izgleda stadiona poveren je arhitektonskom studiju "GMP Arhitekten", koji je bio zadužen i za rekonstrukciju Olimpijskog stadiona u Berlinu. Sarađivaće sa internacionalnom firmom "L-35" i katalonskom "Ribas & Ribas".

"Ovaj stadion je najvažniji projekat u našim karijerama. Imali smo na umu Real Madrid kao ikona grada i modernog fudbala. Ovo će biti remek delo", rekao je nemački arhitekta Volkvin Marg, čelni čovek projekta.

Bernabeu je izgrađen 1947. godine, a poslednje renoviranje imao je pred Svetsko prvenstvo 1982. Naravno, novi Bernabeu neće biti samo fudbalski stadion, već će imati i tržni centar.

Prethodnih nedelja se spekulisalo da li će Real novac za renoviranje stadiona skupiti prodajom pravo na ime (pominju se Koka-kola i Majkrosoft). Početak radova na renoviranju Bernabeua zakazan je nakon okončanja aktuelne fudbalske sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve