Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.12.2013.

13:27

Janković: Cilj Rada je opstanak

Novi trener Rada Aleksandar Janković izjavio je da je učinak tog kluba zabrinjavajući u jesenjem delu sezone i da je primaran cilj opstanak u Superligi.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Rad je poslednji na prvenstvenoj tabeli, sa tri boda manje od Donjeg Srema, a četiri od Javora.

"Potrebno je realno sagledati rezultate u jesenjem delu sezone, osvojeno je 11 bodova i postignuto samo šest golova, što je zabrinjavajuće, a Radu nije u tradiciji da ispada iz lige. Opstanak je primaran cilj svih struktura u klubu", rekao je Janković.

Janković je naveo da Rad ima više od 40 igrača pod ugovorom i da će se tokom priprema njihov broj smanjiti na 25. Prema njegovim rečima, klub će pokušati da dovede tri do pet starijih igrača koji bi trebalo da pomognu onima koji su ponikli u Radovoj školi.

"Naš optimizam mora da se gradi na omladinskoj školi i pokušaćemo da dovedemo tri do pet starijih, iskusnijih igrača, koji će pomoći mlađima da se formiraju i afirmišu u Radu", istakao je novi trener "građevinara".

Pored Jankovića, u stručnom štabu Rada biće još Slađan Nikolić, Dragoslav Milenković, Bojan Šiljegović, Nemanja Miličić i Oliver Kovačević.

Janković je do nedavno bio pomoćni trener bivšem selektoru reprezentacije Srbije Siniši Mihajloviću, koji je po odlasku iz nacionalnog tima preuzeo italijansku Sampdoriju.

"Mihajlović je uspešno počeo u Sampdoriji, ostvaruje pozitivne rezultate, a u Srbiji je ostavio odredjeni trag i kao igrač i kao trener. Nisam s njim razgovarao o mom angažovanju u Radu, a najbolji savet sam dobio u dosadašnjem radu sa njim, ne verujem da bi mogao da mi kaže nešto novo", rekao je Janković.

Janković, koji je i univerzitetski profesor, kazao je da će u Radu imati neuobičajenu misiju.

"U Radu sam od 1986. godine s raznim prekidima i obaveza mi je da klubu pomognem ako je to moguće. Imaću neuobičajenu misiju jer ću biti prvi koji će pokušati da poveže teoriju i praksu, nadam se uspešno", naveo je Janković.

Fudbaleri Rada će 9. januara 2014. početi pripreme za proleći deo sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu