Nova vest
Fudbal

Petak, 11.10.2013.

15:29

Udovičić: Stanković je legenda

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je Srbija ponosna jer ima fudbalera kao što je Dejan Stanković.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Udovičić je istakao da bi mladi trebalo da se ugledaju na bivšeg kapitena nacionalnog tima, koji će se od dresa reprezentacije oprostiti na meču sa Japanom u Novom Sadu od 17.30.

Stanković je legenda srpskog fudbala, čovek koji je napravio vrhunsku i časnu karijeru kakvu bi svaki sportista poželeo. Uvek je bio motor ekipe i predstavljao Srbiju na najbolji mogući način. Srbija je ponosna što je čovek kao Dejan Stanković igrao za nas. Takvi ljudi trebalo bi da budu primer svima, idoli deci i mladima, jer su svojom karijerom, na delu, pokazali i zastupali prave vrednosti kojima svi mladi treba da teže“, rekao je Udovičić.

Ministar je istakao da veruje da će igrači na prijateljskoj utakmici sa Japanom imati još veći motiv za pobedu, kako bi se odužili Stankoviću na svemu što je tokom svih ovih godina pružio u državnom dresu.

Ubeđen sam da će srpski fudbal od sada računati na Stankovića u nekom drugom kapacitetu i da će on nastaviti da pomaže srpskom sportu. Za takve ljude treba i mora da bude mesta u srpskom fudbalu i sportu generalno“, poručio je Udovičić, koji će prisustvovati prijateljskom meču između Srbije i Japana.

Na tom susretu Stanković će takođe odigrati rekordni, 103. meč u dresu nacionalnog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve