Nova vest
Fudbal

Petak, 11.10.2013.

10:15

Mitrović savetuje Ninkovića

Fudbaler Partizana Nikola Ninković obećao je da će se smiriti, pošto je nedavno ponovo pokazao svoju lošu stranu na meču sa Slobodom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ninković je po završetku tog susreta, u kojem je šampion Srbije slavio, verbalno napao sudiju Milorada Mažića, zbog čega je dobio crveni karton i zaradio suspenziju na dva meča. To je bio samo poslednji u nizu incidenata u kojima je Ninković učestvovao u poslednjih godinu dana.

Posle meča sa Slobodom shvatio sam da ne smem onako da se ponašam, obavio sam milion razgovora sa direktorom Nađom i šefom Rašovićem i siguran sam da je crveni karton poslednji ispad koji mi se desio u karijeri. Razumljivo je što niko nije spreman da mi toliko gluposti toleriše i što se naredni put neće ovako završiti. Taj sam koji mora da eliminiše slične situacije. Stvarno ih je bilo previše“, istakao je Ninković.

Jedan od razloga Ninkovićeve nervoze verovatno leži i u činjenici što momci iz njegove generacije već prave karijere u inostranstvu.

Verovatno ima i do toga da bih na drugom mestu brže napredovao. A opet, odigrao sam i ovde neke dobre utakmice, postizao golove. Sve zavisi kako se kome namesti. Potvrđuje to i primer Stefana Šćepovića, nije procvetao u Španiji zato što je Hihon bolji od Partizana, nego zavisi kako si gde prihvaćen, kako se uklopiš u tim, takmičenje“, naglasio je Ninković.

Savete je Ninković dobio i od bivših saigrača iz crno-belog dresa Lazara Markovića i Aleksandra Mitrovića.

Markec i ja smo 2011. zajedno prekomandovani iz kadetskog u prvi tim, Mitar nam se pridružio godinu dana kasnije, a sad obojica igraju Ligu šampiona u istoj grupi, dok se ja ovde praktično još borim se za mesto u timu. Nisam ljubomoran, to su činjenice. Čujem se često sa Lazarom i Mitrovićem, stalno mi ponavljaju: ’opameti se malo da i ti igraš Ligu šampiona’. Nisam izgubio veru u sebe, naprotiv, još ima vremena za mene, tek ću krajem decembra napuniti 19 godina“, istakao je fudbaler Partizana.

Ipak, Mitrović je svestan da odlazak u inostranstvo sam po sebi ne bi ništa rešio.

Najgore bi bilo kad bih razmišljao u stilu: ’ovde ne mogu da napredujem, u inostranstvu ću pokazati šta znam’. To je suludo. Da je tako, svi bi bi odmah jurili preko. Naši fudbaleri, realno, odlaze za siću i teško je očekivati da će odmah dobiti šansu pored skuplje plaćenih pojačanja. Možda bude za mene ponuda na zimu, ali ništa ne bih dobio tako brzim odlaskom, jer je samo četiri meseca kasnije letnji prelazni rok“, rekao je Ninković.

Na kraju i još jedno obećanje koje po njegovim rečima neće propasti kao prethodna.

Obećavam još jednom da ću i to ponašanje staviti pod kontrolu. Ta nervoza koja se povremeno javlja kod mene samo je produkt činjenice da na treningu dajem sve od sebe i onda kad promašim šansu na utakmici prebacujem sebi i pitam se što je sve naopako krenulo kad sam tokom cele sedmice dobro radio“, zaključio je Ninković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve