Džajić: Šest minuta za spas fudbala

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić obratio se, kako se navodi na internet stranicama tog kluba, "u ime rukovodstva kluba i milionske armije navijača".

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli

Njegovo obraćanje upućeno je svim članovima Superlige Srbije.

"Crvena zvezda poziva fudbalske klubove da utakmice 3. kola Jelen Superlige počnu sa šest minuta zakašnjenja u znak protesta protiv stanja u srpskom fudbalu, i kao podrška zahtevima za promene u fudbalskoj organizaciji, odnosno najvažniju od njih – odlazak Tomislava Karadžića", piše u saopštenju.

Saopštenje predsednika Crvene zvezde Dragana Džajića prenosimo u celini i bez ispravki.

"FK Crvena zvezda poziva fudbalske klubove da utakmice 3. kola Jelen Superlige, koje se održavaju 24. i 25. avgusta 2013. godine, počnu sa ŠEST MINUTA ZAKAŠNjENjA u znak protesta protiv stanja u srpskom fudbalu, i kao podrška zahtevima za promene u fudbalskoj organizaciji, odnosno najvažniju od njih – odlazak Tomislava Karadžića.

FK Crvena zvezda se zahvaljuje svim klubovima, fubalskim sudijama, gledaocima i javnosti koji su podržali akciju ”Pet minuta za spas srpskog fudbala” koja je održana 17. i 18. avgusta 2013. godine. Očigledno je da poruku da su srpskom fudbalu neophodne promene nije razumeo samo onaj zbog kojeg se naš sport nalazi u situaciji u kojoj je danas – predsednik FSS, Tomislav Karadžić.
Tomislav Karadžić nije ni pokušao da, zajedno sa svima koji su nezadovoljni, pronađe rešenje koje je u interesu fudbala. Time je samo potvrdio da mu nije mesto u fudbalu, da je najveći krivac za krizu u kojoj se nalazimo i da mu je fotelja važnija od budućnosti fudbala. Način na koji je Tomislav Karadžić napao potpredsednike Crvene zvezde još jednom nas je učvrstio u ideji da čoveku koji je najveći problem srpskog fudbala što pre vidimo leđa.

Apelujemo na fudbalske sudije da odbiju da sprovode naređenje FSS odnosno Sudijske komisije o dodeljivanju žutog kartona kapitenu ekipe koji ne izvede svoj tim na teren u vreme koje je predviđeno za odigravanje utakmice. Ovo naređenje nije u skladu sa fudbalskim propisima, ni domaćim, ni međunarodnim, i predstavlja pokušaj da se zastraše sudije i klubovi zbog čega će naredbodavci, pre ili kasnije, odgovarati. Takođe, pozivamo FSS da ne obmanjuje javnost tvrdnjama da će takmičenje biti neregularno zbog toga što sve utakmice ne počinju u isto vreme!? Naše takmičenje je neregularno zbog nameštenih utakmica, sudijskog protežiranja pojedinih klubova i uticaja rukovodstva FSS na takmičenje, iza čega stoji upravo Tomislav Karadžić, a ne zbog vremena u kome počinju utakmice.

Zato pozivamo fudbalske klubove da nastavimo sa našom protestnom akcijom i da utakmice narednog kola Jelen Superlige počnemo sa šest minuta zakašnjenja. Naš protest treba da bude miran i dostojanstven jer je u interesu fudbala. Novim protestom pokazujemo da nas pretnje nisu uplašile i da nećemo stati sve dok Tomislav Karadžić ne napusti srpski fudbal."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu