Nova vest
Fudbal

Petak, 09.08.2013.

10:38

JSL: Svi jure Partizan

Nova sezona u Jelen Superligi počinje u subotu, a pred sam start opet se najviše očekuje od beogradskih ’večitih’ i novosadske Vojvodine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Domaći fudbal, odavno opterećen finansijskim i organizacionim, pa i problemima nedostatka kvaliteta, nedavno je dobio vetar u leđa kada su omladinci Srbije osvojili titulu evropskog prvaka. Ipak, ostaje da se vidi koliko će to uticati na domaće prvenstvo.

Prethodnih šest godina Partizan je, manje ili više, suvereno dominirao srpskim terenima, a poslednjim trofejom u Superligi izjednačio se sa Crvenom zvezdom po broju titula u državnom prvenstvu.

’Crno-beli’ početak šampionata dočekuju sa znatno promenjenim timom, jer su ekipu napustile neke od glavnih uzdanica među kojima su Ivan Ivanov, Lazar Marković i Milan Smiljanić.

Partizan je na početku sezone pružio nekoliko bledih partija u kvalifikacija za Ligu šampiona, a ’kruna’ je bila eliminacija u trećem kolu od bugarskog Ludogoreca. Zato će meč prve runde Superlige sa Novim Pazarom u Humskoj biti dobra prilika da izabranici Vuka Rašovića makar donekle poprave utisak.

Na drugoj strani Topčiderskog brda, navijači Crvene zvezde žarko žele prekid dominacije ’večitog’ rivala, a u letnjem prelaznom roku klub iz Ljutice Bogdana dobio je veliko pojačanje, bivšeg reprezentativca Miloša Ninkovića. ’Crveno-beli’ u sezonu ulaze sa novim trenerom Slavišom Stojanovićem i još nekoliko pojačanja poput Nejca Pečnika, Nikole Mijailovića, Omege Robertsa, Novaka Martinovića i Migela Arauha.

Iako je bilo najava da bi meč prvog kola između Zvezde i Javora mogao da bude pomeren zbog Sabora trubača u Guči, to se neće desiti. Tako će Ivanjičani u nedelju ugostiti ’crveno-bele’.

Kao i godinama unazad, šansu iz prikrajka u šampionskoj trci vrebaće Vojvodina, koja je partijama u kvalifikacijama za Ligu Evrope pokazala ozbiljan potencijal. ’Lale’ na klupi takođe imaju novog trenera, Marka Nikolića, koji je prethodno u Radu pokazao da je vrlo dobar stručnjak. Fudbaleri Vojvodine u premijernom meču u Superligi dočekaće ekipu Donjeg Srema.

Borbu za plasman u Evropu i ove sezone vodiće ekipa Jagodine koja je prošle godine napravila veliko iznenađenje i osvojila Kup Srbije. Jagodinci su u letnjem prelaznom roku ostali bez najboljeg strelca Miloša Stojanovića i trenera Sima Krunića, a na klupi ga je zamenio Mladen Dodić.

Sa mladim snagama, odnosno nekolicinom igrača koji su nedavno osvojili prvenstvo Evrope za omladince, u novu sezonu ući će OFK Beograd. ’Romantičare’ u prvom kolu očekuje duel sa novajlijom u Superligi Voždovcem, koji je do mesta u eliti došao posle gašenja Hajduka iz Kule.

Kao i svake sezone, pretendenti na visok plasman su i užička Sloboda i subotički Spartak, a upravo će re dve ekipe odmeriti snage u prvom kolu nove sezone Superlige.

Na velika vrata u Superligu vratio se kruševački Napredak, koji se prethodnih godina finansijski stabilizovao, ali napravio i veoma respektabilan tim. Kruševljani će u prvom kolu gostovati Jagodini.

U jednom od derbija prvog kola sastaće se imenjaci, kragujevački i niški Radnički. Drugi, beogradski derbi odigraće se na Banjici, a sastaće se Rad i povratnik u Superligu Čukarički.

Jelen Superliga, prvo kolo
subota, 10. avgust
Rad – Čukarički 17.30
Sloboda – Spartak 17.30
OFK Beograd – Voždovac 17.30
Partizan – Novi Pazar 19.00
Radnički Niš – Radnički Kragujevac 20.00
Jagodina – Napredak 20.00
nedelja, 11. avgust
Javor – Crvena zvezda 18.00
Vojvodina – Donji Srem 20.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve