Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.07.2013.

08:48

Stojanović: Veoma važan trijumf

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović bio je zadovoljan igrom i rezultatom posle pobede Crvene zvezde nad Grashoperom na Uhren kupu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crveno-beli’ su na prvom meču na turniru u Švajcarskoj slavili protiv Grashopera sa 1:0 golom Kasalice, a u ponedeljak ih očekuje duel sa šampionom te zemlje Bazelom.

„Naravno da sam zadovoljan i srećan zbog pobede. Ima mnogo razloga zbog kojih nam je ovaj trijumf važan, prvenstveno mislim na samopouzdanje“, rekao je Stojanović.

Videlo se tokom susreta da nam je ovaj duel došao u nezgodnom trenutku i da u pojedinim momentima nismo imali dovoljno snage da ispoštujemo sve dogovore koje smo napravili. Međutim, želja, htenje i borbenost su presudili da danas zabeležimo dobar rezultat. Nastavljamo dalje, imamo još mnogo toga da ispravimo i unapredimo kako bismo spremni dočekali početak kvalifikacija za Ligu Evrope i nacionalni šampionat“, dodao je Stojanović.

Pre nego što je napustio teren, napadač Crvene zvezde i junak utakmice protiv Grashopera Filip Kasalica pretrpeo je snažan udarac. Još pre završetka meča on je prebačen u bolnicu u obližnjem mestu Bil gde će biti podvrgnut snimanjima. Postoji mogućnost da je strelac jedinog gola u duelu sa ’skakavcima’ povredio rebro, a konačni rezultati znaće se posle obavljenih pregleda.

Sa Stojanovićem se složio i Vukan Savićević.

Imali smo veliki motiv da pružimo dobru igru protiv Grashopera. Volimo da igramo mečeve protiv jakih protivnika i da se nadigravamo kao što je to danas bio slučaj. Naspram sebe smo danas imali odličan tim, a u Švajcarskoj nam svi govore da je Bazel još kvalitetniji i jači rival. Umorni smo, iscrpljeni, ali daćemo maksimum i pokušati da pobedimo“, istakao je Savićević.

Na meču sa Grashoperom, u crveno-belom dresu je debitovao Aleksandar Kovačević, koji je takođe bio prezadovoljan zbog pobede.

Lepa i slatka pobeda u utakmici koja nema veliki takmičarski značaj. Sigurno da prija trijumf protiv dobre ekipe Grashopera, međutim, za nas je mnogo važnije da budemo maksimalno spremni i koncentrisani za 18. jul kada igramo utakmicu kvalifikacija za Ligu Evrope. Srećan sam i drago mi je što smo obradovali ovoliki broj naših navijača. Idemo dalje, već u ponedeljak nas čeka Bazel. Mnogo smo se istrošili fizički, i nadam se da se to neće odraziti na zdravstveni bilten u timu“, rekao je Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve