Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.07.2013.

16:13

Pečnik stigao u Zvezdu

Bivši slovenački reprezentativac Nejc Pečnik postigao je dogovor sa Crvenom zvezdom i popodne se priključio pripremama u Sloveniji.

Izvor: SK

Autor: SK

Default images

Pečnik je već odradio prvi trening sa svojim starim trenerom Slavišom Stojanovićem, sa kojim je sarađivao u Celju pre pet godina.

Kako prenose kolege novinari sa lica mesta, Pečnik je prethodno ugovorio sve uslove saradnje sa rukovodstvom kluba i tako postao treće pojačanje Zvezde, posle Đorđa Rakića i Nikola Mijailovića.

Slovenački fudbaler u Zvezdu dolazi kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Šefild Venzdejom. Pre engleskog kluba Pečnik je nastupao za Celje, Spartu iz Praga, Nasional i Krilu Sovjetov.

On je prošle sezone za ekipu Šefild Venzdeja nastupio 14 puta, ali nijednom od januara, a imao je jednu asistenciju.

Izbacio Ruse, povreda ugrozila karijeru

Nejc Pečnik zna se Stojanovićem iz teških celjskih dana, kada su obojica proživljavali finansijsku agoniju kluba, koji se uprkos tome borio za titulu i završio kao četvrti u ligi.

Pečnik je rođen u Dravogradu, a u Celje je stigao 2002, kao 16-godišnjak. Sa 19 je postao prvotimac, zatim i najbolji strelac, posle čega je otišao na pozajmicu u prašku Spartu, sa koje se vratio kod Stojanovića.

Upravo u to doba prelazio je iz mlade u A selekciju Slovenije, za koju će debitovati u aprilu 2009, a zatim odigrati ključnu ulogu u plasmanu na SP – najpre je dao gol Slovacima, a zatim i odlučujući gol protiv Rusije u finišu prvog meča na stadionu Lužnjiki, u baražu u kojem su Slovenci šokirali izuzetno jake Ruse.

Na Svetskom prvenstvu dva puta je ulazio sa klupe, pre nego što je zaradio tešku povredu protiv SAD. U finišu tog meča one je u duelu sa Klintom Dempsijem zaradio prelom članka. Inače, u Paninijevom albumu za to SP Nejc Pečnik je bio sličica broj 253, neposredno posle prethodnog Zvezdinog Slovenca Mirnesa Šišića.

U nacionalnom timu nastupao je i ove sezone, postigavši dva gola u prijateljskom meču sa Makedonijom, odigranom četiri nedelje posle debakla Srbije u Skoplju.

Klupsku karijeru Pečnik je posle Celja nastavio u portugalskom Nasionalu, čiji je član bio tri godine, uz kraću pozajmicu ekipi Krilja Svojetov u ruskoj Premijer ligi.

Poslednju sezonu proveo je u Šefild Venzdeju, za koji je igrao uglavnom do januara. Posle zimske povrede više nije dobijao priliku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve