Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.06.2013.

21:24

Sa Pintu: Marković je kao Aimar

Bivši trener Zvezde Rikardo Sa Pintu izjavio je da je doskorašnji fudbaler Partizana i igrač Benfike Lazar Marković tip igrača poput Pabla Aimara.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Sa Pintu je portugalskim medijima rekao da je Marković talentovan igrač, ali da smatra da još nije potpuno spreman za Ligu Sargeš.

"On je talentovan igrač, iako je igrao na višem nivou pre nego što se povredio. Marković je kao Aimar, dobro prima loptu, dribla, brz je i odličan u završnici napada... Slabije igra u odbrani, ali on je ofanzivni tip igrača."

"Mislim da nije skroz spreman za intenzitet portugalskog fudbala, ali i sam je rekao da će mu trebati vremena da se prilagodi i slažem se sa tim“, rekao je Portugalac.

Pablo Aimar se posle pet godina provedenih u Benfiki vraća u Argentinu.

Naredne sezone u Benfiki će igrati sedmorica srpskih igrača, a Sa Pintu je izneo svoje mišljenje o našim fudbalerima uopšte.

"Srpski fudbaleri su jaki, ponosni, neki misle da već sve znaju. Kada odrade dobar trening ili utakmicu, imaju tendenciju da se opuste. Znaju burno da reaguju, a to ne bi smeli. Talenotvani su i stalo im je do pobede", rekao je Sa Pintu, koji je nedavno postao sportski direktor Belenenseša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve