Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.06.2013.

22:59

KK: Pirlo, Baloteli srušili Meksiko

Fudbaleri Italije savladali su Meksiko rezultatom 2:1 u drugoj utakmici grupe A Kupa Konfederacija, odigranoj na čuvenoj 'Marakani'.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Strelci za ’azure’ bili su Pirlo u 27. i Baloteli u 78. minutu, dok je jedini gol za Meksiko postigao Čičarito sa penala u 34. minutu.

U prvom meču grupe Brazil je ubedljivo savladao Japan rezultatom 3:0, pa će se, očekivano, za prva dva mesta u grupi boriti ove dve selekcije.Ovo je ujedno bio i prvi poraz Meksikanaca u takmičarskim mečevima, otkad je trener Hose Manuel de la Tore.

Reprezentativci Italije znatno su bolje otvorili ovaj meč pa se na prvu šansu čekalo samo sedam minuta. Rikardo Montolivo je sjajno prošao po levoj strani, vratio povratnu na penal odakle je Baloteli šutirao između dvojice protivničkih igrača, ali je golman Meksika zaustavio njegov pokušaj. Meksikanci su u tim trenucima bili pod opsadom – već u narednom napadu Đakerini je imao šansu kada je šutirao pored gola iz kaznenog prostora, da bi Baloteli svoj udarac okušao sa nekih 20 metara, ali je golman Korona jedva odbio loptu.

Reprezentativci Meksika su se oslobodili pritiska i u 11. minutu uzvratili odličnom prilikom preko Gvardada. Đovani Dos Santos je na levoj strani nadmudrio Abatea, proigrao igrača Valensije koji je šutirao sa nekih desetak metara i pogodio prečku.

I pored ove šanse, Italijani su bili bolji tokom prvog dela meča. Andrea Pirlo je uputio nekoliko konkretnih pasova između linija, a takvim dodavanjima je stvorio dve poluprilike svojim saigračima.

Isti igrač je u 17. minutu bio u akciji, a posle odlične akcije cele ekipe oboren je u šesnaestercu protivnika. Italijani su od sudije tražili penal zbog očiglednog faula nad Pirlom, ali je on samo odmahnuo rukom.

Ipak, fudbaler Juventusa koji je do tog trenutka bio centralna figura utakmice, i u 27. minutu postiže fenomenalan pgodak iz slobodnog udarca i dovodi svoj tim u vođstvo. Pirlo je prepoznatljivom kiflom pogodio same raklje Koroninog gola, a tome je prethodio faul nad Balotelijem. Plejmejkeru Juvea ovo je bio ukupno 13. pogodak na jubilarnoj 100. utakmici za ’azure’. Tako je golom uspeo i da obeleži svoj san da zaigra na 'Marakani'.

Tek tada je Meksiko proigrao, što im se isplatilo već sedam minuta kasnije. Napravili su odličan presing na odbranu Italije, poslednji igrač Barzalji je napravio veliku grešku i faulirao Dos Santosa koji mu je ukrao loptu, pa je Čičarito dobio priliku da sa penala izjednači.

Omaleni špic Junajteda bio je neumoljiv postigavši 33. gol u samo 51. meču u nacionalnom timu.

Izabranici Čezarea Prandelija ponovo su pripretilu u 40. minutu. Šansu je imao Baloteli koji je posle nekoliko driblinga pokušao sa ivice kaznenog, ali je Korona ponovo bio uspešniji. Već u narednom napadu Italijani su mogli do novog vođstva, Abate je odlično prošao po desnoj strani, gurnuo loptu u peterac, ali je odbrana bila brža od Marija Balotelija i otklonila opasnost.

To je ujedno bilo i poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu, pa se na pauzu otišlo rezultatom 1:1.

Drugi deo igre nije doneo toliko prilika, pa je prva viđena u 54. minutu. Ponovo je Pirlo pokazao svoju lucidnost, kada je novi slobodan udarac izveo po zemlji, živi zid je skočio a lopta došla do Kjelinija koji je iz peterca šutirao pravo u meksičkog golmana. Celo drugo poluvreme proteklo je u dominaciji ’azura’ što im se isplatilo 12 minuta pre kraja meča.

Baloteli se sjajno zagradio između dva protivnička igrača i prvi stigao do jedne visoke lopte. Razgrnuo je napadač Milana sve oko sebe i u padu poslao loptu u mrežu.

To je ujedno bio i konačan rezultat, a Italija se ovom pobedom izjednačila sa brazilom na prvom mestu grupe A na Kupu Konfederacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve