Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.06.2013.

18:14

Real i u revanšu bolji od Junajteda

Legende i veterani Real Madrida savladali su ’kolege’ iz Mančestera sa 2:1 na ’Old Trafordu’, u novom humanitarnom duelu dve ekipe.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Isti rivali odigrali su meč i pre tačno godinu dana na stadionu ’Santjago Bernabeu’, a Madriđani su i tada ostvarili pobedu sa 3:2.

Susretu na 'Teatru snova' prisustvovalo je 60.000 navijača.

Za šampiona Engleske nastupili su van der Sar, Jap Stam, Denis Irvin, tandem sa kraja devedestih Jork – Kol, kao i jedan fudbalerkoji je do pre dve nedelje i aktivno igrao, Pol Skols.

Sa druge strane, kraljevski klub je uglavnom nastupio u sastavu koji su činili prvi ’galaktikosi’, sa Zidanom, Figom, Jerom, Makeleleom, Salgadom, a sa podrškom van Nistelroja, de la Reda i drugih.

Real je došao u vođstvo preko Fernanda Morijentesa, nekadašnjeg fudbalera Liverpula, i sa tim rezultatom se otišlo i na odmor. Morijentes je ’levicom’ raspalio loptu sa nekih dvadesetak metara, a udarac ne bi odbranio ni van der Sar u najboljim danima.

U drugom delu, Rud van Nistelroj zamenio je dres, umesto belog obukao crveni i posle 68 minuta doneo izjednačenje Junajtedu u svom stilu.

Konačan ishod meča postavio je Ruben de la Red pet minuta pred kraj. Vezni fudbaler, koji je morao da ’ostavi’ fudbal već u 25. godini zbog problema sa srcem, posle sjajne asistencije Morijentesa fantastično je lobovao rezervnog golmana ’đavola’ van der Gouva. De la Red je sada trener u mlađim kategorijama Madriđana.

Ser Aleks Ferguson meč je pratio sa tribina, dok je na klupi Junajteda sedeo igrač koji je najduže nosio kapitensku traku u istoriji kluba Brajan 'Pop' Ropson.

Mančester Junajted – Real Madrid 1:2
van Nistelroj 68 – Morijentes 39, de la Red 85

Mančester Junajted: van der Sar, Irvin, Jonsen, Stam ,Berg, Blekmor, Forčn, Skols, Šarp, Jork, Kol. Igrali još: van der Gouv, Martin, van Nistelroj, Tornli, Blomkvist.

Real Madrid: Kontreras, Salgado, Elgera, Jero, Amaviska, Figo, Makelele, Zidan, Morijentes, van Nistelroj. Igrali još: Sančes, Pavon, MekManaman, Vaskes, Sanc, de la Red.



Real je tako ukupnim rezultatom 5:3 ’pobedio’ u humanitarnom dvomeču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve