Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.05.2013.

00:52

Remi Reala, Barseloni titula

Madridski Real i Espanjol odigrali su nerešeno 1:1 u 35. kolu španske Primere, pa je tako Barselona i matematički obezbedila novu titulu.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Real do kraja ligaške sezone ima da odigra još dva meča, a ima sedam bodova manje od Barselone, što znači da su Katalonci novi prvaci Španije.

Madriđani su odigrali dve utakmice više od najvećeg rivala, ali ni to im nije pomoglo da Barsino slavlje odlože bar do sutrašnjeg meča sa Atletiko Madridom. Ovo će 'Blaugrani' biti četvrta titula u poslednjih pet sezona.

„Kraljevski klub“ je bio u zaostatku od 23. minuta, kada je domaći tim poveo golom Urugvajca Kristijana Stuanija, na dodavanje Serhija Garsije.

Sa nepovoljnim rezultatom po izabranike Žozea Murinja otišlo se na odmor, posle kojeg je Real uspeo da nametne ritam igre i izjednači pogotkom Gonsala Iguaina u 58. minutu.

Utakmicu je obeležilo čak 11 žutih kartona uz jedan crveni, dodeljen vezisti Espanjola Viktoru Sančesu. U startnoj postavi Reala nije bilo Kristijana Ronalda, kome je u 57. minutu mesto na terenu prepustio Kaka.

U ostalim mečevima Osasuna je savladala Hetafe rezultatom 1:0, kako se završila i utakmica između Valjadolida i Deportiva, dok je Maljorka poražena u od Atletik Bilbaa sa 2:1.

Primera, 35. kolo:
Atletik Bilbao - Maljorka 2:1
Aduris 8, Ljorente 79 - Đovani 81
Valjadolid - Deportivo 1:0
Gvera 48
Osasuna - Hetafe 1:0
Aribas 75
Espanjol - Real Madrid 1:1
Stuani 23 - Iguain 58

Nedelja:
Rajo Valjekano - Valensija
Betis - Selta
Atletiko Madrid - Barselona
Malaga - Sevilja


Petak:
Levante - Saragosa 0:0

Ponedeljak:
Real Sosijedad - Granada

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve