Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.04.2013.

17:30

Sudija doživotno suspendovan

Ruski fudbalski sudija Musa Kadirov doživotno je suspendovan jer je na prvenstvenoj utakmici izmedju Tereka i Amkara napao fudbalera gostiju Iliju Kričmara.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Terek je u tom duelu savladao Amkar sa 2:1.

Incident se dogodio u nedelju na kraju utakmice kada je Kadirov, inače Čečen, bacio zastavicu i utrčao u teren.

"Krenuo sam ka klupi, ali iznenada sam osetio da mi neko prilazi sa ledja. Oborio me je na zemlju i počeo da udara. Ubrzo su se pridružili i fudbaleri Tereka, udarali su me po glavi, davili... Srećom umešali su se moji saigrači i spasili me", rekao je 18-godišnji Kričmar.

Kadirov je rekao da ga je Kričmar uvredio, što je mladi defanzivac Akmara demantovao.

"Nismo bili zadovoljni sudjenjem, razmenili smo nekoliko reči, ali ništa lično. Znam kako Čečini znaju da budu osetljivi", dodao je Kričmar.

Nedeljni napad na igrača Amkara poslednji je u nizu incidenata u ruskom fudbalu. Funkcioneri Tereka napali su u novembru 2011. napadača Krasnodara Spartaka Gognijeva i tom prilikom mu slomili nos i rebra.

Iste godine crnogorski fudbalski internacionalac Nikola Nikezić, pod pretnjom pištoljem i posle nekoliko udaraca nateran je da potpiše raskid ugovora sa ruskim prvoligašem Kubanom iz Krasnodara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve