Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.02.2013.

21:52

Janković: Momci su pod pritiskom

Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je posle pobede nad Javorom da su njegovi izabranici pod velikim pritiskom i da ih treba razumeti.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crveno-beli’ su na startu prolećnog dela sezone Jelen Superlige Srbije slavili posle preokreta nad timom iz Ivanjice sa 2:1.

„Bio je primetan očigledan veliki stres i grč kod mojih igrača, kao posledica velikog pritiska sa kojim smo se teško nosili“, rekao je Janković.

Nismo bili dovoljno brzi u tranziciji lopte. Javor je igrao svoju igru odlično, čekao nas je i pretio iz kontri i polukontri, koje su nam zadavale dosta problema. Bili smo u kontraritmu, ostavili smo im dosta prostora što su oni umeli da iskoriste. Sa druge strane, raduju me golovi Vukana Savićevića kome čestitam na golu i dobroj igri, i Luke Milunovića koji je ušao sa klupe i uneo živost u našu igru. Pobeda je bitna, bodovi su upisani. Radimo na samopouzdanju, za tri dana imamo novu utakmicu protiv Rada“, dodao je Janković.

Janković je istakao da očekuje da Nikola Petković u narenim utakmicama uđe u sredinu, odnosno da svojim iskustvom, mirnoćom mnogo više doprinosi ekipi u centralnom odbrambenom bloku, nego na boku.

Mladi igrači iz zadnje linije moraju da stiču iskustvo na ovakvim utakmicama, jer će svi ovako igrati protiv Zvezde. Moramo da se podižemo u organizaciji igre. Kad brzo ne postignemo gol ulazimo u nervozu. Pozitivna strana je dobra reakcija posle gola. Ipak, ne smemo sebi da dozvoljavamo da krećemo iz minusa zato što se u takvim situacijama energetski mnogo trošimo“, zaključio je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu