Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.02.2013.

20:59

FSS: Skupština 7. marta

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zakazao je redovnu skupštinu te organizacije za 7. mart od 13 sati u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Članovi skupštine razmatraće izveštaj IO FSS za 2012. i plan rada u 2013. godini, kao i finansijsko poslovanje saveza, a tradicionalno će biti uručena priznanja za značajna sportska ostvarenja u 2012. godini.

Za najperspektivnijeg igrača izabran je standardni reprezentativac Srbije Filip Đuričić, prvotimac Herenvena, dok je najperspektivniji trener Milan Lešnjak, selektor nacionalne kadetske reprezentacije.

Za najboljeg sudiju u 2012. proglašen je Milorad Mažić iz Vrbasa, najbolji pomoćnici su Milovan Ristić iz Beograda i Dejan Petrović iz Kikinde, dok je najperspektivniji sudija godine Vladimir Nedeljković iz Jagodine.

IO FSS analizirao je informaciju u vezi sprovođenja Akcionog plana za sprečavanje nasilja na sportskim priredbama. Između ostalog, sva službena lica FS na utakmicama Superlige, Prve lige Srbije i Kupa Srbije dobiće uputstvo za rad u određenim situacijama u kojima bude primećeno nesportsko, vulgarno, rasističko ili bilo kakvo drugo sportu strano navijanje, a koje je kao takvo sročeno u skladu sa adekvatnim preporukama UEFA.

Po tom uputstvu biće primenjena tri koraka u slučaju pojave ružnih scena, a one su redom: opomena navijačima da prekinu sa nesportskim i neprikladnim povicima, privremeni prekid u odredjenom vremenskom intervalu i trajno prekidanje utakmice.

Posebna pažnja ovom prilikom je poklonjena pitanju saradnje s nadležnim državnim organima u vezi sprovodjenja Akcionog plana za sprečavanje nasilja na sportskim priredbama. Članovi IO FSS zatražili su ponovo hitno sazivanje Saveta za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja u sportu.

Huliganizam, vandalizam i ostale sportu strane pojave ocenjene su kao najveći problem i činjenica da su ružne scene ove zime viđene i na košarkaškim, odbojkaškim i utakmicama drugih sportova, ukazuje na moranje hitnog i pravilnog reagovanja. U tom cilju, svi članovi IO FSS potencirali su značaj saradnje sa nadležnim telima i traže hitno zakazivanje sednice Saveta.

Uz to, razmatrane su sve moguće aktivnosti FS u okviru formirane Radne grupe. Reč je o stalnoj koordinacionoj grupi izmedju više službi na nacionalnom nivou. Na tom polju radiće se na stvaranju adekvatnog pravnog okvira, uspostavljanju Nacionalnog fudbalskog informacionog policijskog centra, razvoju sigurnosne i bezbedonosne politike, unapredjenju stadionske infrastrukture, obuci bezbedonosnih struktura i na razvoju partnerstva sa navijačima.

Analizirana je nova organizaciona šema FS, sastavljena na osnovu dobijenih preporuka iz FIFA. Kao specijalni gost današnjoj sednici IO prisustvovala je čelnik FIFA Programa za menadžment Eva Paskije, koja je sa ostalim ekspertima iz FIFA u dva navrata bila gost FSS u prethodnom periodu.

Namera FIFA je da kroz ovaj program učini administraciju nacionalnih saveza mnogo boljom i konkretnijom.

Razmatrane su sve do sada obavljene aktivnosti i predočene obaveze pred nastavak kvalifikacija za prvenstvo sveta u kojima reprezentacija Srbije igra 22. marta u Zagrebu protiv Hrvatske i četiri dana kasnije dočekuje u Novom Sadu selekciju Škotske.

Donesene su odluke po pitanju definisanja predstojećih termina prelaznih rokova. Letnji prelazni rok u 2013. godini za igrače klubova svih stepena takmičenja trajaće od 17. juna do 31. avgusta, a zimski od 20. januara do 14. februara 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve