Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.02.2013.

18:54

Valderama: Falkao će biti bolji

Nekadašnji veliki as kolumbijskog i svetskog fudbala Karlos Valderama misli da Radamel Falkao može da ga nadmaši kao igrača.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

"On svojim igrama to pokazuje iz dana u dan. Svi mi u Kolumbiji smo ponosni na njega. Ono što mi se mnogo dopada kod njega je što je srdačan. Daje autograme, voli navijače", rekao je Valderama.

On je u intervjuu za zvanični sajt FIFA istakao i da je malo igrača njegovog tipa danas. "Nema pravih 'desetki' više. Sada su ti igrači više pomereni na krila, ali uvek će biti dobrih plejmejkera."

On je uopredio svoju generaciju sa SP 1990. u Italiji sa današnjom selekcijom Kolumbije.

"Nije isto jer danas gotovo svi igrači igraju van Kolumbije. Ja sam otišao tek posle Mundijala (zapravo je za Monpelje potipsao 1988. godine, ali su ostali igrači, Alvares, Igita i mnogi drugi napustili Kolumbiju posle 1990). Današnji igrači mnogo duže igraju u inostranstvu i imaju mnogo više međunarodnog iskustva. Mislim da će zbog toga ova generacija biti možda i bolja od moje. Nadam se da će to dokazati tako što će se plasirati na Svetsko prvenstvo, kao što smo mi to uradili", rekao je Valderama.

A, te pomenute 1990. Kolumbija je u grupi igrala sa Nemačkom, Jugoslavijom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Kolumbijci su pobedili Emirate sa 2:0, izgubili od Jugoslavije sa 1:0, a sa Zapadnom Nemačkom odigrali 1:1. posle čega su dalje otišle Nemačka i Jugoslavija, a Nemci su postali šampioni sveta.  

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve