Nova vest
Fudbal

Petak, 01.02.2013.

14:15

Remi Partizana sa Admirom

Fudbaleri Partizana igrali su na petoj utakmici zimskih priprema u Antaliji sa austrijskim timom Admira Vaker 1:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan je na početku priprema zabeležio tri vezana poraza, pre nego što je u sredu pobedio Karpate iz ukrajinskog Ljvova 1:0.

Partizan je poveo u pretposlednjem minutu prvog poluvremena golom Miloša Jojića, a izjednačio je u 59. minutu Patrik Ježek iz penala. Utakmicu je obeležio i povratak Lazara Markovića posle povrede. Do kraja priprema Partizan će igrati sa Điangsuom, Liteksom i Šandongom.

Partizan je u subotu poražen od švajcarskog Ciriha, u nedelju od ukrajinskog Sevastopolja, oba sa 2:1, a u ponedeljak od južnokorejskog Pohang Stilersa sa 3:1. Prvu pobedu "crno-beli" su ostvarili protiv Karpata iz Ljvova sa 1:0.

Partizan će odigrati još tri meča u Antaliji, protiv: Đangsu Seintija Dragana Okuke (3. februar), Liteksa koji vodi legendarni Hristo Stoičkov (5. februar) i bivšeg tima Ljubiše Tumbakovića Šandong Lunenga (6. februar), koji vodi Radomir Antić.

Partizan: Živković, Miljković, Stanković, Lazevski, Ivanov, Smiljanić, Jojić, Ninković, Leo Silva, Mitrović, Šćepović.
Klupa: Petrović, Pauljević, Aškovski, Brašanac, Marković Saša, Marković Lazar, Pantić.
Trener: Vladimir Vermezović

Admira na polusezoni zauzima osmo mesto u austrijskoj Superligi sa 17 bodova iz 20 mečeva, jednim više od dve najslabije ekipe u ligi - Vaker Insbruka i Viner Nojštata. U poslednjih devet mečeva polusezone (posle 6. oktobra) osvojili su samo jedan bod i u seriji su od četiri poraza, uz gol razliku 1:11 .

Meč je počeo ofanzivom Austrijanaca, koji su u prvih deset minuta imali nekoliko vrlo dobrih prilika, dva puta izlazili sami pred Živkovića i pogodili jednu stativu (Uedraogo, napadač iz Burkine Faso).

Tek posle četvrt sata Partizan se oslobodio pritiska i Mitrović je zapretio bivšem reprezentativcu Austrije Jirgenu Mahu, nekada golmanu Sanderlenda i Čelsija.

'Crno-beli' su od tada krenuli ofanzivnije, ali su i Austrijanci pretili, ali bez pravih šansi sve do 44. minuta kada je Jojić doveo Partizan u vođstvo posle pasa Mitrovića.

Na startu drugog poluvremena Uedraogo je imao novu odličnu priliku, a u 59. minutu Austrijanci su izjednačili golom Patrika Ježeka sa bele tačke.

Posle izjednačenja Ninković je imao dva uzastopna pokušaja ali promene rezultata nema. Partizan je potpuno preuzeo inicijativu, napadi se ređaju, ali promena rezultata nema.

U poslednjih 20 minuta na teren je izašao i Lazar Marković, koji se lagano vraća posle povrede.

Promena nije bilo, Partizan je zabeležio prvi remi na pripremama, peti put postigavši jedan gol na meču. Jojić je treći strelac na pripremama, posle tri Šepovićeva gola i jednog pogotka golmana Petrovića.

Sledeći rival ekipe Vladimira Vermezovića biće Đijangsu, član kineske Superlige, kojeg trenira Dragan Okuka, zvanično najbolji srpski trener u 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve