Nova vest
Fudbal

Petak, 25.01.2013.

14:04

FKCZ: Bitka za svaki evro

Finansijska disciplina u Crvenoj zvezdi biće gvozdena, ako sadašnja garnitura preživi januarske sukobe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji dokaz za to je činjenica da su se čelnici kluba bukvalno potukli zbog 500 evra.

Neposredni povod bila je mesečna plata prvog zimskog pojačanja Nikole Petkovića. Dosadašnji fudbaler Hapoel Tel Aviva igraće do kraja sezone za mesečnu platu od 8000 evra.

Petković će treći put u karijeri obući dres najtrofejnijeg srpskog kluba i time značajno pojačati najslabiji deo tima – odbranu.

Petković je jesenas odigrao osam utakmica za Hapoel, pre nego što je raskinuo ugovor sa izraelskim klubom. Pregovori o povratku u Beograd bili su teški, jer je Zvezdina finansijska situacija najblaže rečeno dramatična.

Nebojša Čović, koji je zadužen za finansije, postavio je čvrstu granicu preko koje neće ići, pa je umesto 12.000 evra, koliko su igrač i njegov agent zahtevali, sklopljen sporazum na osam hiljada evra mesečno.

Međutim, kako saznajemo, generalni sekretar kluba Miodrag Zečević je u odvojenom razgovoru pristao na 8500 evra mesečno.

Iako se čak i za domaće standarde radi o nevelikoj sumi (za pola godine sa porezom i svim dodatnim dažbinama rashod Zvezde bi se razlikovao za pet hiljada evra), taj dogovor otvorio je Pandorinu kutiju, i cela priča kulminirala je fizičkim sukobom dva ključna čoveka kluba u sredu.

Stvari su se na Marakani prilično smirile za ovih 48 sati, a sledeće suočavanje svih aktera drame zakazano je za ponedeljak u 18 časova, kada se sastaje Upravni odbor FKCZ.

Do tada će se iz Antalije sa prve faze priprema vratiti i prvi tim Zvezde, a u toku sledeće nedelje treba očekivati da se timu priključe zimska pojačanja – Petković, kao i Garido i Bakman, reprezentativci Hondurasa i Švedske, koji su trenutno sa svojim nacionalnim na turnirima u Aziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve