Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.01.2013.

18:46

Bekenbauer: Dosta više o Gvardioli

Franc Bekenbauer upozorio je da bi stanje u Bajernu iz Mihnena i javnosti trebalo da se vrati u normalu posle masovne "histerije" oko dolaska Pepa Gvardiole.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Španac će od leta zameniti Jupa Hajnkesa na klupi bavarskog giganta, pošto je prethodno odbio ponude bogatih engleskih klubova.

"Ta vest je u javnosti odjeknula kao bomba. Jasno je da je Bajern sada prisutan na svakoj televiziji, na svakom kanalu širom sveta i da svi žele da nam čestitaju. Ipak, u ovom trenutku najvažnije je da se klub vrati u normalu i maksimalno fokusira na obaveze u Bundesligi", rekao je počasni predsednik Bajerna nemačkim medijima.

Bivši golman Bajerna Oliver Kan naveo je da je Gvardiola dovoljno pametan da zna kako u minhenskom klubu ne može u potpunosti da iskopira igru i taktiku Barselone.

"On je inteligentan čovek, zato ne verujem da će kopirati taj sistem. Za razliku od Barselone, igrači Bajerna nemaju taj automatizam u igri koji se stiče prolaskom kroz sve mlađe kategorije kluba", istakao je Kan.

Gvardiola je bez angažmana od proleća prošle godine, kada je napustio Barselonu sa kojom je osvojio 14 trofeja za četiri sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve