Nova vest
Fudbal

Subota, 29.12.2012.

19:42

Ludilo prelaznog roka širom sveta

Kako se približava januar sve je više spekulacija koji će igrači promeniti sredinu, a ostaje da se vidi ko će biti potencijalna zvezda zime.

Izvor: N. Đorđević

Autor: N. Đorđević

Default images

Po tradiciji, januarski prelazni rok nikada ne donese previse spektakularnih transfera, ali ovoga puta ima nekoliko interesantnih komentara.

Kolege sa BBC napravile su listu potencijalnih zvezda predstojećeg prelaznog roka i pokušali da nam približe njihove kvalitete, ali i klubove koji su najbljiži njihovim potpisima.

Logično, kolege Englezi su krenuli od svog dvorišta.

Premijer Liga: Da li Baloteli ide u Milan?

Andrej Aršavin ~ Arsenal – Rusija

Iako je došao u London kao veliko pojačanje, pored par solidnih partija, uglavnom je bio u drugom planu ili je ulazio u igru sa klupe.

Iako se spominjalo da bi mogao da ostane na ostrvu i pojača neku od ekipa iz premier lige, sva je prilika da će se vratiti u domovinu.

Floren Maluda ~ Čelsi – Lion

Iako je mnogima i dalje čudno Francuz je i dalje u ekipi sa „Stamford Bridža“. Doduše, samo formalno, jer već skoro dve sezone ne igra bitnu ulogu u prvom timu, dok je u više navrata trenirao sa drugim timom zbog sukoba sa upravom.

Njegova situacija će, po svemu sudeći, imati isti epilog kao i Aršavinova. Očekuje se da će se vratiti u tim iz kog je i došao među „Plavce“ – Olimpik iz Liona.

Stjuart Dauning ~ Liverpul – Midlsbro

Kada je za velike pare došao iz Aston Vile od njega se očekivalo da bude predvodnik novog talasa Liverpula, ali se on nažalost uklopio u višegodišnje sivilo ekipe sa ’Enfilda’ i vrlo brzo pao u drugi plan.

Brendan Rodžers rekao je da Dauning može da ide, a Midlsboro, klub u kome je ponikao, želi da ga angažuje na pozajmicu.

Mario Baloteli ~ Mančester Siti – Milan

Roberto Mančini nikako ne uspeva da obuzda svog zemljaka, a ljudi iz kluba sa vremena na vreme ponavljaju da Mario ne ide nigde, nikoga ne bi trebalo da začudi ukoliko se „Super Mario“ vrati u Italiju.

Opšte je poznato da je temperametni centarfor veliki navijač Milana, a upravo su iz ovog kluba, poslednjih nekoliko meseci, navodili kako bi ga rado videli u svojim redovima.

Nani ~ Mančester Junajted – Zenit – Juventus

Portugalski reprezentativac se već neko vreme nalazi u nemilici Fergusona, a glavni povod za to je odbijanje nešto slabijeg ugovora, uz slabiju formu.

Nani je letos bio blizu prelaska u Zenit, ali je svojim astronomskim zahtevima namerno sabotirao transfer.

Juventus, takođe, neko vreme figurira kao klub koji je zainteresovan za brzonogo krilo, dok se u slučaju Arsenala pominje razmena, sa takođe nezadovoljnim Tiom Volkotom.

Drugo zanimljivo ime stiže nam iz škotske, Viktor Vanajama odbija da produži ugovor sa Seltikom kako bi naterao čelnike da ga puste u Arsenal ili neki od mančesterskih rivala, koji bi ga rado videli u svom timu.

Demba Ba – Njukasl – Arsenal

Ubitačni Senegalac je prošle sezone prosto eksplodirao po dolasku iz Hofenhajma, i već tada zainteresovao velike klubove.

Prema navodima medija ’tobdžije’ su najozbiljnije u nameri da ga dovedu, a olakšavajuća okolnost po njih, ali i ostale klubove, je činjenica da Ba ima klauzulu u ugovoru od 9 miliona evra.

Asmir Begović ~ Stouk – Mančester Junajted

Mladi Bosanac odlično brani ove sezone u PL, čemu u prilog ide podatak da je devet puta sačuvao mrežu svog tima.

Aleks Ferguson ima sve manje poverenja u De Heu, pa nije nerealno da u janurau pojača konkureniciju među stativama dovođenjem Begovića.

Miču ~ Svonsi Atletko Madrid

Šta reći o najboljem strelcu premijer lige, koji je na početku sezone stigao iz Rajo Valjekana za samo 2 miliona funti.

Atletiko Mardid, koji će po svemu sudeći biti prinuđen da traži zamenu za Falkaa, vidi Mičua kao idealno rešenje u špicu.

Džejms Mekarti ~ Vigan – Liverpul

Vigan Roberta Martineza kao po navici igra promenjivo, ali to ne sprečava 22-godišnjeg Irca da pruža odlične partije.

Liverpul se sprema za novu rekonstrukciju tima , a Mekarti se kotira visoko na listi Brendana Rodžersa.

Što se tiče ostalih vesti sa Ostrva, Vilfred Zaha je izborio poziv u nacionalnu selekciju, ali je i pre toga svojim partijama zainteresovao Aleksa Fergusona, dok je, takođe mladi reprezentativac Engleske, Tom Ins na meti ’crvenih’ iz Liverpula.

Evropa: Falkao ili Isko?

U ostatku Evrope očekuje nas više nego zanimljiv prelazni rok. Glavne zvezde dolaze nam sa Iberiskog poluostrva, gde su sve oči uprte u Falkaa i Iska.

Falkao ~ Atletiko Madrid – Čelsi

Šta reći o fenomenalnom Kolumbijcu, a da već nije rečeno? Falkao nastavlja da teroriše golmane širom Evrope, a stiče se utisak da ’jorgandžije’ neće uspeti da ga zadrže.

Čelsi je odlučan u nameri da ga angažuje i nudi 50 miliona evra, a konkurenciju će imati u dežurnom PSŽ, ali i Realu iz Madrida što je manje verovatno.

Isko ~ Malaga – Totenhem

Nova zvezda španskog fudbala obeležila je jesenji deo Lige šampiona i odmah ’navukla’ potencijalne kupce na vrata Malage.

Prema navodima sa Ostrva Totenhem je već počeo da se raspituje, dok se očekuju potezi mančesterskih rivala, ali i ekipe Čelsija.

Loik Remi ~ Olimpik Marsej Njukasl

Snažni napadač je bio blizu prelaska u Čelsi, ali kada je taj transfer propao u trku su se uključili Njukasl i KPR.

Remi bi verovatno pre među ’Svrake’ nego ’Policajce’, a ukoliko Njukasl ostane bez Be sva je prilika da će ga on zameniti.

Bafetimbi Gomis ~ Lion – Čelsi

Gomis igra odlično u Lionu i umnogome je zaslužan za deobu prvog mesta u francuskoj Ligi 1, ali ne bi imao ništa protiv da se oproba u nekoj od jačih liga.

Čelsi je još letos izrazio želju da ga dovede, ostaje da se vidi da li će u tome uspeti ove zime.

Fernando Ljorente ~ Atletik Bilbao – Juventus

Čovek koji je sam nosio ekipu Bilbaa poslednjh nekoliko godina nalazi se u nemiloj situaciji, jer je odbio da produži ugovor sa Baskijcima.

Bilbao će morati da ga proda u narednom prelaznom roku, jer mu je ostalo samo šest meseci ugovora, a Juventus je već poslao ponudu tešku osam miliona.

Musa Sisoko ~ Tuluz – Arsenal

Kod Sisoka je identična situacija kao i u slučaju Ljorentea. Kako mu je ostalo samo još šest meseci ugovora, čelnici ekipe sa ’Munisipala’ će pokušati da uzmu barem neki ’dinar’ za njega.

Arsenal je spreman da izdvoji 10 miliona evra za njegov transfer.

Miralem Pjanić ~ Roma – Čelsi

Bosanski reprezentativac igra sve bolje u Seriji A i sva je prilika da se neće još dugo zadržati u Rimu:

Totenhem i Čelsi prednjače u želi da ga vide u svojim redovima.

Južna Amerika: Senturion, Dede, Bernar...

Svi sa nestrpljenjem očekuju transfer magičnog Nejmara u neki od timova na Starom kontinentu, ali će ipak morati da se strpe još malo. Ove zime će transfere u Južnoj Americi obeležiti neku drugi klinci.

Rikardo Senturion ~ Rasing Porto/Benfika

Brz, prodoran, dobar dribler, odličan tehničar tako mediji u Argentini opisuju eksplozivnog napadača Rasinga.

Rasing će biti prinuđen da ga proda kako bi regulisao finansijsku situaciju, a Porto i Benfika su spremni da ga angažuju.

Bernar ~ Atletko Mineiro Fiorentina

Igrač koji može da igra na sve tri poziciju u napadu, a i po prekoj potrebi kao ofanzivni vezni želja je svakog trenera. Odlikuje ga velika brzina, dobra tehnika, ali pre svega velika fudbalska inteligencija. Jednako dobro matira golmane i proigrava saigrače.

Spekuliše se da bi Fiorentina mogla da pojača navalu sa njim.

Dede ~ Vasko da Gama Mančester Junajted

Dedea bi najlakše opisali kao kombinaciju Lusija i Luizaa. Brz, dominantan u vazduhu, stamen, ali pored svega toga dobar tehničar.

Mančester Junajted ga vidi kao idealnu zamenu za Rija Ferdinanda, a na ruku im idu i finansijski problemi Vaska.

Diego Rolan ~ Defensor Sportnig Real Madrid

Mladi Urugvajac se golovima u svojoj domovini ozbiljno nameće klubovima iz Evrope. Rolan je vodeći strelac urugvajske Klausure, dobro se služi sa obe noge i smatraju ga novim Luisom Suaresom.

Real Madrid je već slao skaute da ga posmatraju, a pominje se da su i neki klubovi sa Ostvrva zainteresovani za njega.

O Dedeu, kao i o ostalim nadama južnoameričkog fudbala možete pročitati u našoj rublici Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve