Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.12.2012.

19:41

Zenit odbio zahtev navijača

Fudbalski klub Zenit rekao je da se ne slaže sa stavom svojih navijača da u klubu iz Sankt Peterburga nema mesta za homoseksualce i tamnopute igrače.

Izvor:

Autor:

Default images

Sportski direktor Ditmar Biershofer napominje da klub gleda fudbalske kvalitete igrača, a ne njegovu etničku grupu, nacionalnost ili seksualno opredeljenje.

Zenit je do ovog leta, kada su u klub stigli Brazilac Hulk i Belgijanac Aksel Vitsel, bio jedini tim u ruskoj Premijer ligi koji je sasatavljen samo od belaca. Zenit je jedini klub koji nema igrače afričkog porekla.

"Mi igrače biramo samo po tome koliko su dobri fudbaleri, ali i ljudi. Ne postoje nikakva 'ograničenja' po pitanju boje kože, etničke pripadnosti ili seksualnog opredeljenja. Jedini uslov koji klub postavlja je sušti kvalitet igrača", rekao je Biershover.

Navijači su povodom svog zahteva objavili manifest, u kome detaljno objašnjavaju svoje stavove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve