Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.11.2012.

11:21

FK CZ: Lukić raspisuje izbore

Narednih dana očekuje se zvaničan odlazak Vladana Lukića sa mesta predsednika Crvene zvezde, a privremena zamena trebalo bo da bude Svetozar Mijailović.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Lukić bi trebalo da uskoro raspiše izbore, a čim se to dogodi, uslediće vanredni sastanak Upravnog odbora koji će imenovati Mijailovića za vršioca dužnosti predsednika.

Pored njega, klubom će da rukovodi i tročlana komisija na čelu sa predsednikom skupštine Beograda Aleksandrom Antićem, piše "Sport".

Mijailović i Antić će donositi ključne odluke tokom prelaznog perioda, i direktno će im odgovorati trener Aleksandar Janković.

Utvrđeno je da procedura izbora bude kao u maju, kampanja posle raspisivanja istih trajaće 90 dana, a novog predsednika izabraće članovi kluba.

Za sada nisu poznata imena kandidata. U celu akciju uključiće se i glavni sponzor "Gasprom" sa svojim kadrovima, a očekuje se da povećaju i investicije na deset miliona evra.

Očekuje se da novi lider Crvene zvezde bude neki biznismen, pre nego neki bivši igrač "crveno-belih".

Što se tiče upražnjene pozicije sportskog direktora, kao kandidati se pominju fudbalski menadžer Zoran Stojadinović, te bivši fudbaler Nebojša Krupniković, a obojica imaju podršku pojedinih članova uprave.

Antić obećao isplatu dugovanja, Lukić se nije pojavio

Na "Marakani" je u subotu održan sastanak većine članova Upravnog odbora i fudbalera, ali je izostao predsednik Vladan Lukić koji se uopšte nije pojavio na stadionu.

Igračima se obratio Aleksandar Antić koji im je objasnio dinamiku isplate zaostalih dugovanja, a prva rata trebalo bi da usledi sredinom predstojeće nedelje. Plate bi pored igrača trebao da dobiju i ostali zaposleni u klubu.

Ostali deo dugovanja trebalo bi da bude isplaćen do Nove godine. Antić je usput igračima obećao da će biti zaštićeni od bilo kakve sudijske nepravde i grešaka arbitara na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu