Nova vest
Fudbal

Petak, 09.11.2012.

10:51

Butorović jedan od "najluđih"

Predsednik fudbalskog kluba Vojvodina Ratko Butorović , zauzeo je šesto mesto u izbora za “najluđeg predsednika” nekog kluba.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Titulu i ubedljivo prvo mesto, na listi engleskog portal “whoateallthepies.tv”, poneo je Butorovićev kolega iz Hrvatske, predsednik FK Dinamo iz Zagreba, Zdravko Mamić.

Prvi čovek Vojvodine ovu, ne tako laskavu tiulu, dobio je zbog stila oblačenja. Uz njegovo ime stoji jedna rečenica i link za pretragu na Guglu, jer slika vredi više od hiljadu reči.

Njegov kolega iz Dinama, zato je dobio mnogo više prostora i ozbiljnu analizu. Englezi su naveli Mamićevo ime kao sinonim za skandal, a uz to stoji i da je nestrpljiv i fizički zastrašujuć čovek.

On je tokom predsedavanja Dinamom, od 2003. zaposlio i smenio 15 trenera, a između ostalog optužen je i za udaranje predsednika FS Hrvatske, napad na bivšeg direktora Dinama, koga je jurio preskočivši ogradu, zatim, slomio je ruku gradskom arhitekti koji je odbio da sagradi neboder u Zagrebu,na osnovu njegovog plana, a pobede Dinama proslvljao je nacističkim pozdravom. Na sajtu su i opisi Mamićevih sukoba sa navijačima i novinarima.

Mamić je iza sebe ostavio predsednik Napolija Aurelija De Laurentisa, Semama Hamama koji je radio u Kardifu i Vimbldonu, Lućijana Gaućija iz Peruđe, kao i Kena Bejtsak oji je vodio Čelsi i Lids. Na listi “najluđih” našli su se i Mauricio Zamparini iz Palerma, Aldo Spineli iz Livorna, Džordž Rejnolds predsednik Darlingtona i Ken Ričardsonprvi čovek Donkastera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve