Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.10.2012.

16:31

Borac šokirao Partizan u Humskoj!

Fudbaleri čačanskog Borca napravili su veliko iznenađenje pobedivši u poslednjem duelu 1/8 finala Kupa Srbije Partizan u Humskoj sa 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pred samo 400 gledalaca na stadionu Partizana gosti su sve rešili u prvoj četvrtini utakmice golovima Maslaća u 12. i Jevtovića u 22. minutu.

Aškovski je u 31. minutu smanjio na 2:1, ali Partizan u nastavku nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol Borca i na kraju je neočekivano poražen.

Mečevi četvrtfinala biće odigrani 21. novembra, a datum žreba biće naknadno određen. Ranije su se u četvrtfinale plasirali Crvena zvezda, Vojvodina, Jagodina, Rad, OFK Beograd, Spartak i Javor.

Partizan: Petrović, Pauljević, Sretenović, Stanković, Volkov, S. Marković, Lovre, Jojić, Aškovski, Zabija, M. Šćepović.

Borac: Petrić, Bornijašević, Maslać, Alveš, Jeftović, Živković, Jeremić, Jovičić, Martinović, Jevtović, Mugoša, Rašković.

Na tribinama je svega oko 400 gledalaca, uprkos prijatnom i sunčanom, ali hladnom danu.

Od samog starta Čačani su se pokazali kao sasvim solidan rival, a između desetog i dvadesetog minuta šokirali su proređenu publiku.

Najpre je u 13. minutu posle jednog slobodnog udarca najspretniji u Petrovićevom šenaestercu bio Mario Maslać, da bi sedam minuta kasnije mladi Milan Jevtović krunisao odličnu akciju Živkovića i Raškovića lakim pogotkom za 0:2.

Za Partizan dve šanse u uvodnom periodu utakmice propustio je Zabija, a najbolja vest je solidan nastup Branka Pauljevića, povratnika na teren posle teže povrede.

Posle pola sata igre Stefan Aškovski dobija duel i šalje odličan šut, kojim smanjuje na 1:2.

Taj rezultat ostao je do poluvremena.

Na početku drugog dela Partizan napada, a najbolju šansu imao je Mitrović, koji je ušao u nastavku.

Ipak, opasnije su delovali Čačani, posle dve kontre čiste situacije imali su Zoćević i Mugoša, ali ih nisu realizovali.

U poslednjih 15-ak minuta Čačani su se potpuno povukli i igralo se samo na njihovoj polovini. Partizan ipak nije uspevao da stvori gol šansu, a novu opasnu kontru gosti su izveli u 90. minutu, preko Zoćevića.

Ipak, promena nije bilo, pa je Borac izborio mesto u četvrtfinalu.

Klub iz Čačka ima bogatu superligašku tradiciju, pa se ne može staviti u istu priču sa batajničkom BSK Plavom Tačkom i Timokom iz Zaječara, ali su to tri nižerazredna kluba koji su izbacivali Partizan iz kupa u poslednje dve decenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

259 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu