Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.10.2012.

16:06

Toni: Gvardiola savršen za Bajern

Napadač Fiorentine, Luka Toni, smatra da bi bivši trener Barselone, Pep Gvardiola, bio odlično rešenje za klupu Bajern Minhena.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Toni, koji je u karije igrao sa Gvardiolom u Breši tokom 2003. godine, misli da filozofija bavarskog giganta odgovara Špancu.

„Pitao me je kako je u Minhenu. Mislim da bi se on odlično snašao tamo. Gvardiola je fenomenalan trener koji bi se savršeno uklopio u tim Bajerna. Siguran sam da bi uneo neke novine u nemački fudbal“, rekao je bivši reprezentativac Italije u intervjuu za Bild.

35-godišnji Toni smatra da se fudbal u Italiji dosta promenio u poslednjih nekoliko godina, ali da će se u narednih par godina vratiti na stari put.

„Mnogo toga se izdešavalo u italijanskom fudbalu u poslednjih nekoliko godina, ali mislim da će liga ponovo biti jedna od najjačih u Evropi. Trenutno je Juventus jedina ekipa koja na pravi način predstavlja Italiju. Ipak, ni torinski klub još nije na nivou kao što je Bajern, ali smatram da će i Juve, ali i drugi klubovi iz Italije, biti mnogo bolji u narednih par godina“, zaključio je Toni.

Luka Toni je u Bajern Minhenu igrao od 2007. do 2010. godine, a u Italiji je igrao za veliki broj klubova, između ostalih za Juventus, Brešu, Palermo i Romu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve