Nova vest
Fudbal

Subota, 29.09.2012.

15:47

Čelsi srušio Arsenal na "Emiratima"

Fudbaleri Čelsija nastavili su sa sjajnim rezultatima, dobili su londonski derbi nadigravši Arsenal sa 2:1 na Emiratima.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Čelsi je poveo u 20. minutu preko Fernanda Toresa, da bi u finišu prvog dela izjednačio Žervinjo. Pobedu "plavcima" doneo je Mata golom iz slobodnog udarca u 53. minutu.

Tim sa "Stamford Bridža" je ostvario petu pobedu i sa 16 bodova je prvi u Premijer ligi, dok je Arsenal doživeo prvi poraz i peti je sa devet bodova.

"Plavci" su poveli u 20. minutu kada je centaršut Mate sjajno iskoristio Tores koji je postigao gol posle tri meča posta i pogodio uz levu stativu. Arsenal je potom preuzeo kontrolu nad mečom, pretio sa leve strane, da bi tri minute pre poluvremena uspeo da izjednači.

Konačno je probio Okselejd-Čemberlen, a loptu je posle gužve u kaznenom prostoru, u mrežu ubacio Žervinjo. I u drugom delu Arsenal je bio konkretniji, ali mu je falila završnica.

Šampion Evrope je već u desetom minutu nastavka ponovo poveo. Mata je izveo slobodan udarac, na loptu je krenuo Košćelni ali ga je ona samo okrznula i odskočivši završila u mreži nemoćnog Manonea.

U nastavku Arsenal je pokušao da izjednači, Žiru je nekoliko puta pretio, ali je Čeh bio odličan na golu. Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović odigrao je ceo meč za "plavce" u svojoj jubilarnoj 100. prvenstvenoj utakmicu u dresu Čelsija u kojoj je bio starter.

Čelsi sada ima četiri boda više od Mančester junajteda koji od 18.30 dočekuje Totenhem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve