Nova vest
Fudbal

Petak, 28.09.2012.

19:16

Barsa na Pishuanu, Real - Deportivo

Utakmicama šestog kola se za vikend nastavlja španska Primera.

Izvor:

Autor:

Default images

Lider šampiona Barselona gostuje u Sevilji, istoimenoj ekipi, dok aktuelni šampion Real iz Madrida dočekuje ekipu Deportiva iz La Korunje.

Sve bolji Atletiko Madrid gostuje ekipi Espanjola, koja je i dalje bez trijumfa, dok odlična Malaga dočekuje Betis. Osasuna, isto kao i Espanjol, traži prvu pobedu protiv Levantea, a zanimljivo bi mogla da bude i na stadionu "Hose Zorilja", gde će Valjadolid našeg Miroslava Đukića ugostiti Rajo Valjekano.

Lidera šampionata Barselonu očekuje uvek neugodno gostovanje u Sevilji. Vicešampion Španije će biti oslabljen neigranjem Pujola i Pikea. Katalonci se nalaze u odličnoj formi, imaju maksimalan učinak u prvih pet kola, i gledaće da novom pobedom održe bodovnu prednost u odnosu na Real, koja iznosi osam bodova. Sa druge strane ekipa Sevilje igra više nego solidno, posle dva remija su vezali dve pobede. Trenutno se nalaze na petoj poziciji, sa samo četiri boda manje od svog rivala, i sigurno da se neće predati protiv Barse.

"Kraljevski klub" je posle trofejnog starta sezone, pobeđena Barselona u Super kupu, zabeležio dva poraza u prvih pet kola uz jedan remi. Večiti rival već ima ogromnu prednost od osam bodova, Real nikada nije stigao toliku prednost, i 'kraljevići' nemaju više prava na kiks. Ekipa Žozeo Murinja je u sredu savladala ekipu Milionaresa za trofej 'Bernabeu' sa ubedljivih 8:0 i najavili izlazak iz krize. Sa druge strane ekipa Deportiva, koja se ove godine vratila u društvo najboljih, se i dalje nalazi u fazi formiranja ekipe. Momci iz La Korunje će se truditi da se ne obrukaju previse u nekada velikom derbiju španske lige. Da podsetimo pre deset godina je Deportivo pokvario Realu slavlje za 100. godišnjicu kluba, kada je u finalu kupa na "Santijago Bernabeuu" trijumfovao sa 2:1.

Atletiko će predvođen fenomenalnim Falkaom pokušati da nastavi doličnu seriju od pet uzastopnih pobeda, u predgrađu Barselone, protiv Espanjola, dok će zahuhtala Malaga gledati da pobedom protiv Betisa održi dobru formu. Miroslav Đukić će pokušati da prodrma svoju ekipu, vezali tri poraza, i da se vrati na pobednički kolosek sa početka sezone kada su ostvarili dve uzastopne pobede.

Parovi šestog kola španske Primere:

subota:

Valensija - Real Saragosa (16.00)
Malaga - Real Betis (18.00)
Real Sosijedad - Atletiko Bilbao (20.00)
Sevilja - Barselona (22.00)

nedelja:

Granada - Celta de Vigo (12.00)
Real Valjadolid - Rajo Valjekano (16.00)
Osasuna - Levante (18.00)
Real Madrid - Deportivo La Korunja (19.50)
Espanjol - Atletiko Madrid ( 21.30)

ponedeljak:

Hetafe - Maljorka (21.30)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu