Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.09.2012.

23:32

LE: Partizan – Neftči (21.05)

Fudbaleri Partizana u četvrtak počinju sezonu u Ligi Evrope, gde će sedmi put u istoriji nastupati u grupnoj fazi nekog UEFA klupskog takmičenja.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Partizan u prethodnoj deceniji može da se pohvali jedinom plasmanima u Ligu šampiona, ali ne i dobrim bilansom u Evropi. U 22 meča crno-beli su ostvarili samo tri pobede.

Šansu da popravi učinak i najavi bolje dane u Evropi Partizan će imati protiv Neftčija, šampiona Azerbejdžana u prvom kolu grupe H Lige Evrope. Meč se igra u Humskoj od 21.05 časova.

Trener Partizana Vladimir Vermezović smatra da tim Partizana ima šta da pokaže u Ligi Evrope, te se nada da će njegov tim vratiti veru u srpski fudbal.

Njegov kolega sa druge strane, Bukuraja Hadžijev rekao je da se njegov tim dobro spremio za duel sa Partizanom u Ligi Evrope i da planira da se neporažen vrati u Azarbejdžan. Azeri su prvi trening u Beogradu odradili na stadionu Crvene zvezde u utorak.

Pre osam godina Partizan je poslednji put imao zapaženu ulogu u drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju, tada se zvao Kup UEFA, kada su “crno-beli” igrali prolećni deo takmičenja.

I tada je na klupi srpskog šampiona sedeo Vladimir Vermezović, a “parni valjak” je zaustavljen tek u osmini finala od moskovskog CSKA.

Danas u Partizanu sam plasman u grupnu fazu smatraju uspehom, a svaki sledeći premijom. Proleće u Evropi se ne gleda kao realnost u ovom trenutku, ali se “crno-beli” tome potajno nadaju.

Milanski Inter i ruski Rubin iz Kazanja su realno jači, pa je duela sa Neftčijem ključan u grupi. Iako rivali iz Azerbejdžana godinama u nazad predstavljaju formalnost, u današnje vreme niko ne sme da se podceni.

Još manje Neftči koji igra najbolju sezonu u istoriji pošto se prvi put plasirao u grupnu fazu nokog UEFA klupskog takmičenja.

Koliko su Azeri ozbiljni pokazuje i njihov put do LE. Neftči je u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisao šampiona Gruzije sa ukupnim rezultatom 5:2 (3:0 kod kuće, 2:2 u gostima), dok su u sledećoj fazi eliminisani od najboljeg tima Izraela, Ironi Kirjat Šmone sa 6:2.

A onda su se zamerili svim kladioničarima sveta, u plej-ofu za Ligu Evope eliminisali su prošlogodišnji hit Lige šampiona, kiparski APOEL sa ukupnim rezultatom 4:2, i to pobedom na Kipru sa 3:1. Ključni deo tima čine latinoamerikanci, Čileanac Nokolas Kanales, Brazilci Flavinjo, Rodriginjo i Bruno Bertuči, te Paragvajac Erik Ramos.

Jedno ime je poznato i našoj sportskoj javnosti, to je bivši golman Crvene zvezde Saša Stamenković koji se nije proslavio u duelima sa Partizanom. Izgubio je devet od deset mečeva, uz jedan remi.

Meč prvog kola grupe H Lige Evrope između Partizana iz Neftčija iz Azerbejdžana igra se na stadionu Partizana u Humskoj 1 u četvrtak od 21.05 časova. Pravdu će deliti Nemac Mihael Kirhner.

Inter čeka Rubin na "Đuzepe Meaci"

U drugom meču grupe sastaju se dva glavna pretendenta na plasman u drugu fazu. Šampion Evrope od pre dve godine Inter dočekuje nezgodnog ruskog predstavnika Rubin iz Kazanja.

Oba tima imaju probleme pred ovaj meč. "Neroazuri" još uvek čekaju na pobedu na svom terenu ove sezone, dok Rubin stiže u Milano posle dva uzastopna poraza u ruskoj Premijer ligi. Trenutno su osmi u šampionatu.

Dva tima već su igrala međusobnu, u Ligi šampion u sezoni 2009/2010 kada je Inter postao šampion Evrope.

"Mi smo veliki tim koji je uvek u centru pažnje. Ali moramo da istrpimo kritike i reagujemo na terenu", rekao je kratko pred meč Riki Alvares, plejmejker Intera koji je posle mnogo problema sa prilagođavanjem u Italiji ponovo dobio šansu u plavo-crnom dresu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve