Nova vest
Fudbal

Petak, 13.07.2012.

16:01

Teri oslobođen optužbi za rasizam

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Džon Teri oslobođen je optužbi za rasizam protiv kolege, fudbalera Kvins Park Rendžersa, Antona Ferdinanda.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Fudbaler Čelsija negirao je da je tokom utakmice, odigrane prošlog oktobra na Loftus Roudu, uputio rasističke komentare na račun fudbalera Kvins Park Rendžersa.

31-godišnji Teri rekao je sudu da je samo ponovio ono što je mislio da je Ferdinand rekao njemu prilikom okršaja. On je dodao i da je ljut i uznemiren zbog ovih optužbi.

U tužbi se navodi da je Teri na utakmici između Čelsija i KPR uvredio Ferdinanda nazvavši ga "crncem“ i dodao još nekoliko psovki.

Predsedavajući sudija Hauard Ridl objasnio je svoju odluku rekavši da je bilo mnogo više dokaza koji ukazuju na to da Teri nije rasista.

Na oslobađajuću presudu Džona Terija, među prvima je odreagovao i italijanski reprezentativac Mario Baloteli.

On je na svom Tviter profilu objavio sliku porote sa belim kapuljačama na glavama uz komentar da je to porota koja je donela presudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve