Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.07.2012.

18:02

LE: Jagodina – Ordabasi (17.30)

Fudbaleri Jagodine u četvrtak od 17.30 časova igraju prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa kazahstanskim Ordabasijem.

Izvor:

Autor:

Default images

Ovo će biti istorijska utakmica za Jagodince koji će prvi put igrati u nekom evropskom klupskom takmičenju iako će im protivnik biti azijska ekipa.

Revanš meč je na programu za sedam dana u Šimkentu i ukoliko Jagodinci prođu u drugo kolo protivnik će im biti pobednik meča Krusaders (Severna Irska) - Rozenborg (Norveška).

Ordabasi je prošlog vikenda u utakmici 15. kola kazahstanskog prvenstva pobedio Sunkar sa 3:1 (0:1) i posle 14 odigranih utakmica je šesti na tabeli prvenstva Kazastana, ali samo tri boda (uz utakmicu manje) manje od prvoplasiranog Šaktara.

Predsednik fudbalskog kluba Jagodina Goran Milanović je rekao da je Ordabasi najteži mogući protivnik u prvom kolu.

"Dobili smo protivnika koga smo najmanje želeli, protivnika najkvalitetnijeg od svih koje smo mogli da izvučemo na žrebanju. Ordabasi je dobro organizovan klub koji ima budžet na nivou Partizana i Crvene zvezde i Kazahstan poslednjih godina mnogo ulaže u fudbal".

Milanović je dodao da njegov tim ima veliku šansu da zabeleži pobedu.

"Odgovara nam svaka pobeda bez primljenog gola, jer je poznato da Jagodina bolje igra na strani. Nadam se da ćemo proći prvo kolo kvalifikacija, a u drugom nas sigurno očekuje Rozenborg iz Norveške", rekao je Milanović.

Milanović smatra da su Jagodinci bolji od rivala iz Šimkenta i da su igrači svesni važnosti utakmice.

"Problem za obe ekipe može da bude visoka temperatura, ali očekujuemo pun stadion i navijače iz cele Srbije", istakao je Milanović.

Trener Jagodine Simo Krunić rekao je da njegova ekipa može ostvariti povoljan rezultat ako igraci daju sve od sebe.

"Oni su dobro organizovana ekipa i imaju veliki budžet, kupuju strance. Neće nam biti nimalo lako. Ne sme da nam se desi, kao što se nije desilo tokom celog prvenstva, da potcenimo protivnika. Ako svi damo sve od sebe nadam se da ćemo proći u drugo kolo kvalifikacija."

Trener Ordabasija Viktor Vasiljevič rekao je da očekuje interesantnu utakmicu i da se nada da će publika u Jagodini navijati za fudbal.

Fudbal širom Evrope i Azije

U četvrtak su pored meča u Jagodini na programu još 34 utakmice.

Za nas će biti najzanimljivi mečevi klubova sa prostora bivše Jugoslavije. Borac u Banja Luci dočekuje Čelik iz Nikšića koji je prošle godine igrao u drugoj ligi, ali je kao finalista Kupa Crne Gore izborio plasman u Evropu. Makedonska Renova dočekuje Libertas, Zeta gostuje Pjuniku u Jermeniji, Osijek u Andori igra sa Santa Kolomom. Sarajevo na "Koševu" dočekuje Hibernijans sa Malte

Liga Evrope, 1. kolo kvalifikacija:
Lankaran - Kalju
Renova - Libertas
Jagodina - Ordabasi
Trans - Inter Baku
Kups - Laneli
Rudar Pljevlja - Širak
Levadio - Šiauliai
Pjunik - Zeta
JJK - Stabek
Elfsborg - Floriana
Suduva - Daugava
Diferdanž - NSI
Dacia - Celje
Birkirkara - Metalurg Skoplje
Baku - Mura
Torpedo Kutaisi - Aktobe
Tirana - Gravenmaher
FC Santa Koloma - Osijek
Sarajevo - Hibernijans
Tvente - UE Santa Koloma
Olimpija - Junese
MTK - Senica
Leh - Zetisu
Stejmur - Gandzasar
Fljamurtari - Honved
La Fiorita - Metalurgs Liepejas
Teuta - Metalurgi Rustavi
Druids - Mipa
Kliftonvil - Kalmar
Bangor - Zimbru
Sent Patriks - IBV Vestmanejar
Bohemijans - Tor
Krusareds - Rozenborg
Borac Banja Luka - Celik Nikšic
Hagnahjordur - Mauren


utorak:
Vikingur - Gomes 0:6
Škendija - Portdaun 0:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve