Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.07.2012.

18:20

Alba i Mata predvode Španiju na OI

Španski fudbaleri Đordi Alba, Huan Mata i Havi Martines našli su se na širem spisku igrača za Olimpijske igre u Londonu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Od njih trojice najstandardniji na osvojenom EP bio je Đordi Alba, koji odigrao svih šest mečeva i postigao drugi gol Španije u finalnom meču (4:0).

Alba je tokom Evropskog šampionata prešao iz Valensije u Barselonu za 14 miliona evra.

Havijer Martines, člana ekipe Atletik Bilbao, odigrao je poslednjih 25 minuta meča drugog kola C grupe na EP protiv Republike Irske (4:0).

Za razliku od njega, Huan Mata je šansu da zaigra na EP dobio tek u poslednjih pet minuta finala sa Italijom, ali mu je i to bilo dovoljno da postigne četvrti pogodak "furije".

"Ne bi bilo fer zahtevati od olimpijskog tima da ponovi uspeh najbolje selekcije na EP. Ipak, i naša ekipa ima pravi karakter i sličnu filozofiju igre", rekao je selektor Luis Milja.

Osim spomenutih članova A tima, Milja je pozvao i Davida de Heu (Mančester Junajted), Oriola Romeua (Čelsi), Adrijana (Atletiko Madrid), Ikera Muniajina (Atletik Bilbao) i trio iz Barselone – Kristijana Telja, Tijaga Alkantaru i Marka Munijesu.

Olimpijska selekcija Španije okupiće se u petak, a u narednom periodu odigraće i pripremne utakmice sa Senegalom i Meksikom.

Do odlaska u London selektor Milja će skratiti spisak igrača na 18 imena. Reprezentacija Španije će na OI igrati u D grupi sa Japanom, Hondurasom i Marokom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve