Nova vest
Fudbal

Subota, 16.06.2012.

14:10

Kagava ne ide na Olimpijske igre

Novi fudbaler Mančester Junajteda Šinđi Kagava neće se naći u timu Japana na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tehnički direktor Fudbalskog saveza Japana Hiomi Hara objavio je da Kagava neće igrati u Londonu, pošto će sigurno biti potrebniji reprezentaciji u mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Došli smo do zaključka da za njegovu budućnost nije dobro da mu ne damo dovoljno vremena da se odmori. On je jedan od glavnih igrača naše reprezentacije i bez sumnje prelazi u jedan od najvećih klubova na svetu”, rekao je Hara, “Razgovarao sam sa njim i izneo sam mu razloge zašto nije u timu”.

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson sigurno je zadovoljan odlukom da Kagava ne bude u timu, pošto je veliki broj igrača već sprečio u tome da igraju na Olimpijskim igrama. Ferguson je već selektoru Velike Britanije Stjuartu Pirsu stavio do znanja da nijednom igraču preko 23 godine, sa izuzetkom Rajana Gigsa, neće dozvoliti da igra u Londonu, a uz to je ubedio stručni štab Meksika da odmore Havijera Čičarita Ernandesa.

Za sada je sigurno da će David de Hea biti u timu Španije, dok će Pirs sastav tima Velike Britanije obelodaniti početkom jula. Od igrača ‘crvenih đavola’ u konkurenciji su Tom Kleverli i Kris Smoling, čije učešće na Olimpijskim igrama zavisi i od oporavka od povrede prepona, zbog koje je bio primoran i da propusti Evropsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve