Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.05.2012.

20:50

Srbija poražena i u Remsu

Reprezentacija Srbije doživela je i drugi poraz na turneji po zapadnoj Evropi, ponovo je izgubila 2:0, ovaj put od Francuske.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Siniša Mihajlović meč u Remsu počeo je u potpuno izmenjenom postavu u odnosu na poraz od Španije (2:0), a mada su "orlovi" imali više prostora za igru u napadu, očajno su igrali u odbrani.

Francuzi su dominirali u prvom delu i već do 15. minuta postigli dva gola preko Riberija i Malude. U drugom su domaćini usporili, odbrana Srbije je igrala mnogo bolje, a napad nekoliko puta ugrozio rivala.



Početak meča u Remsu obeležilo je nekoliko oštrih startova oba tima, pre svega Francuza, mada je već u šestom minutu zbog povrede teren napustio domaći fudbaler Jan M'Vila koga je zamenio Alu Dijara.

Za razliku od meča sa Španijom srpski tim je imao mnogo više prostora za igru, ali pokušaja da se postigne gol nije bilo ni na jednoj strani u prvih deset minuta.

Međutim, samo minut nakon što je Šćepović bio u dobroj poziciji, Francuska je povela. Riberi je izdržao duel sa Ninkovom, 'navukao' tri igrača na sebe i proigrao Klišija na levoj strani koji je odmah loptu ubacio na peterac.

Brkić je loptu izbacio ali po sredini kaznenog, a Riberi je naleteo na nju i neometan poluvolejom je zakucao u mrežu za 1:0.

U sledećem napadu Srbija je ponovo stigla samo do kaznenog prostora, a Janković je bio malo sporiji posle dobre lopte Šćepovića na levu stranu. Domaćin je nastavio da preti iz polukontri, a posle duplog pasa Benzema izlazi sam na Brkića, koji ovaj put mnogo bolje interveniše.
Ipak, već u 16. minutu Francuska je povela 2:0. Janković je izgubio loptu na 30 metara od gola, ona je stigal do Florana Malude koji je imao mnogo prostora, namestio se na šut i snažno opalio levom nogom, a Brkić nije uspeo da zaustavi loptu.

Dva primljena gola u potpunosti su izbacila iz ritma "orlove", a to su Francuzi sjajno koristili, te uz slabu uigranost nove formacije sa tri fudbalera u odbrani opasno pretili golu Brkića.

Tek u 25. minutu Srbija je nešto konkretnije pokušala da ugrozi Lorisa. Janković je bio brži od Revelijea na levoj strani, petom je ostavio loptu Mladenoviću koji je odlično centrirao, ali je ispred Šćepovića glavom intervenisao Košjelni. U istoj akciji pokušao je Ninkov, ali ne baš najbolje.

Francuzi su nastavili da dominiraju sredinom terena i da drže loptu u nogama većinu vremena (68%), dok je srpski tim bezuspešno pokušavao da pokrene akciju iz poslednje linije.

U 40. minutu Francuzi su "sasuli" kanonadu ka golu Brkića, prvo je gol Srbije spasao kapiten Ivanović pošto je Benzema petom promašio loptu, a potom u istom napadu i golman reprezentacije.

Srbija je bila nemoćna, Francuzi su prolazili kuda žele, kada žele, kako žele.

Krajem poluvremena malobrojni navijači Srbije ponovo su nadjačali domaćine, ohrabrili "Bele orlove" i pružili podršku selektoru uzvikivajući: "Siniša, Siniša".

Mnogo mirnije se igralo u nastavku meča, Francuzi su malo usporili, a odbrana Srbije se konačno konsolidovala. Naš tim je opasno zapretio iz slobodnog udarca kada je Bane Ivanović šutirao malo iznad prečke Lorisovog gola.

Bez pravih uzbuđenja, pola sata pre kraja selektori su počeli da menjaju, a Mihajlović je "tumbao" vezni red. Umesto Matića i Fejse ušli su Mijailović i Radovanović.

Ni u nastavku nije bilo mnogo promene na terenu, Francuzi nisu delovali zainteresovano da postignu i treći gol, pa su "orlovi" dobili više prostora. Najagilniji je bio Tadić koji je u 74. minutu prvi put direktno zapretio Lorisu, ali je golman Francuske bez problema uhvatio loptu.

Pet minuta pre kraja Srbija je kontrolisala igru, a pokušaj koji je završio preko gola imao je i Tomić. To je bio i poslednji interesantan momenat, pa su "orlovi" poraženi 2:0.

Za pet dana Srbiju očekuje poslednji meč na ovoj turneji, duel sa Švedskom u Stokholmu.



Rems, 18.000 gledalaca:
Francuska – Srbija 2:0 (2:0)
Riberi 12, Maluda 16

Srbija (3-4-2-1): Brkić – Ivanović, Maksimović, Rajković – Mladenović (Kolarov 60'), Matić (Mijailović 61'), Fejsa (Radovanović 60'), Ninkov – Tadić (Tomić 80'), Janković (Lazović 76') – Šćepović

Francuska (4-3-2-1): Loris – Kliši, Mekses (Rami 72'), Košjelni, Revelije – M'Vila (Dijara 6'), Maluda (Ben Arfa 76'), Kabaj (Martin 61) – Riberi (Žiru 60'), Nasri – Benzema (Žiru 60')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

518 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve