Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.05.2012.

19:22

Feministkinja 'napala' EURO trofej

Ukrajinska aktivistkinja za ženska prava skinula se do struka i zgrabila trofej namenjen pobedniku EURO 2012, koji je bio izložen u centru Kijevu.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

23-godišnja Julija Kovpačik izrazila je na ovaj način svoj bunt protiv predstojećeg Evropskog prvenstva, za koje smatra da će podstaći seks-turizam u Ukrajini.

Nakon što je bez problema prošla pored obezbeđenja i stala pored trofeja da se slika, Julija je spustila majicu, a na telu je bila ispisana poruka „Jeb** Euro 2012“.

Obezbeđene je odmah reagovalo i oborilo mladu Ukrajinku na zemlju, a zatim je platnom zaklonilo od radoznalih posetilaca i sprovelo do policijskog automobila. Međutim, brza reakcija obezbeđenja nije pomogla jer je sve zabeleženo kamerom, a video snimak ubrzo je završio na kanalu YouTube.

Članice organizacije FEMEN protestovale su na Trgu nezavisnosti ističući da pravi razlog zašto svetski moćnici treba da bojkotuju Evropsko prvenstvo nije situacija sa Julijom Timošenko, već to što su Ukrajinke žrtve seks trafikinga i globalne seks industrije.

Došle smo ovde kako bi protestovale protiv pretvaranja Ukrajine u bordel“, rekla je Oleksandra Ševčenko, jedna od aktivistkinja FEMEN-a.

Kovpačikova će se u ponedeljak pojaviti na sudu, a optužena je za huliganizam.

Pehar Henri Delaunaj u subotu je iz Poljske stigao u Ukrajinu i do početka prvenstva će 'obići' sve gradove u koji su domaćini utakmica na predstojećem EP.

Fudbalsko prvenstvo Evrope biće održano u Poljskoj i Ukrajini u periodu od 8. juna do 1. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu