Jagodina: Reflektori od leta

Predsednik FK Jagodina Goran Milanović rekao je da će klub do leta dobiti reflektore na stadionu i da će sledeće sezone moći da igra večernje mečeve.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Novac za reflektora obezbedila je UEFA, a lokalna samouprava treba da obezbedi noseće stubove i infrastrukturu.

Po Milanovićevim rečima jagodinski stadion postaje multifunkcionalni objekat, "kakvi postoje u Evropi i svetu".

"Skupština grada je raspisala tender za izgradnju i postavljanje reflektora na Gradskom stadionu i taj posao bi u naredna tri do četiri meseca trebalo da bude završen. Reflektori će do leta biti postavljeni", rekao je Milanović novinarima.

Čelnik Jagodine otkrio je neke ambicije kluba.

"Narednu sezonu moći ćemo da igramo pod svetlošću reflektora. Ako sve bude kako bismo mi želeli, možda i prvu evropsku utakmicu u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Jagodina odigra pod svetlošću reflektora", rekao je Milanović.

On je potvrdio da su odobrena sredstva za stadion i da su na osnovu toga raspisali tender.

"Cela investicija izgradnje reflektora u Jagodini vredna je oko 70 miliona dinara. Fudbalski savez Srbije, odnosno UEFA, obezbeđuju jednu trećinu od potrebnih sredstava, to je onaj deo koji se tiče sijalica, dok sve ostalo gradi Jagodina", rekao je Milanović.

On je podsetio da su već izgradili dve trafo stanice, a slede radovi oko izgradnje stubova i povezivanja stubova sa trafo stanicama.

Milanović je rekao da će sa reflektorima, savremenom teretanom koja je otvorena prošle godine i novog kafea, koji je otvoren ovog petka, Gradski stadion u Jagodini postati multifunkcionalni objekat, "kakvi postoje u Evropi i svetu".

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu