Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.02.2012.

21:07

KAN: Gana i Mali u četvrtfinalu

Reprezentacije Gane i Gvineje odigrale su nerešeno 1:1 u poslednjem kolu grupe D. Mali je pobedio Bocvanu sa 2:1, pa su Gana i Mali prošli u četvrtfinale.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Gana je zauzela prvo mesto u grupi i u četvrtfinalu će igrati protiv Tunisa u Fransvilu, gde je i do sada igrala.

Mali će u četrvtfinalu igrati protiv Gabona u Libervilu. Gana je sa sedam bodova zauzela prvo mesto u grupu, sa šest bodova drugi je bio Mali, treća je ekipa Gvineje sa tri boda, dok je Bocvana bez bodova.

Gana je povela sjajnim golom Badua u 28 minutu, da bi Kamara još lepšim golom sa 16 metara iskosa lobovao golmana Gane za konačnih 1:1. Gana je poslednjih 15 minuta imala igrača više, ali je Gvineja napadala kao da je situacija bila obrnuta.

U drugom meču gruped D, koji je igran istovremeno, Bocvana je povela sa 1:0 u 51. minutu golom Ngelea. Iznenađenje je sprečio Dembele pet minuta kasnije, da bi trijumf i prolaz u četvrtfinale Maliju doneo Seidu Keita.

U četvrtfinalu afričkog Kupa nacija 4. februara igraće Zambija - Sudan i Obala Slonovače - Ekvatorijalna Gvineja, a 5. februara Gabon - Mali i Tunis - Gana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve