Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.02.2012.

02:45

Prelazni rok završen bez "bombe"

Za razliku od prethodne godine kada smo imali dramatičnu završnicu zimskog prelaznog roka, ovogodišnji nije doneo previše uzbuđenja.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Nismo imali “blokbastere“ poput Fernanda Toresa i Endija Kerola, ali je bilo nekoliko interesantnih transfera, posebno u engleskoj Premijer lige.

Glavna imena bili su Luj Saha, Bobi Zamora, David Pisaro, Stiven Pijenar, Suli Muntari, Đibril Sise, Fredi Guarin, Mark Janko, dok je jedini Srbin koji je promenio sredinu Nikola Gulan.

Najviše transfena napravio je Everton. “Karamele” su vratile Stivena Pijenara, ali on je stigao samo na pozajmicu iz Totenhema. Na suprotnoj strani završio je Luj Saha, ali je napad ekipe sa “Gudisona” pojačao Hrvat Nikica Jelavić iz Rendžersa.

Totenhem je na pozajmicu poslao i dva defanzivca, Sebastijana Basonga u Vulverhempton, a Vedrana Ćorluku u nemački Bajer iz Leverkuzena. “Vajt Hart Lejn” napustio je i Roman Pavljučenko koji se vratio u Rusiju, ali je pojačao Lokomotivu iz Moskve.

Fulam je prodao napadača Bobija Zamoru Kvins Park Rendžersima za oko 6 miliona funti, a napad tima sa “Krejven Kotidža” pojačao je Rus Pavel Pogrebnjak koji je stigao iz Štutgarta. Napad KPR pojačao je i iskusni Đibril Sise iz Lacija, koji se tako vratio u Premijer ligu gde je igrao za Liverpul.

Mančester Siti nije trošio milione ovaj put, Roberto Mančini je samo pozajmio Davida Pisara od Rome, ali nije uspeo da se reši nepoželjnog Argentinca Karlosa Tevesa. Rešio se ipak Vejna Bridža koga je poslao u Sanderlend.

U budućnost je ulagao Čelsi koji je od Genka kupio Kevina de Bruina, ali je ostavio talentovanog veznjaka u redovima šampina Belgije na pozajmici. Mančester junajted pustio je talentovanog vezistu Ravela Morisona u Vest Hem. Blekburn je angažovao Markusa Olsona, a Šveđanin je iz Halmštada došao kao slobodan fudbaler.

Sanderlend je odbranu pojačao pozajmicom Sotirisa Kirjakosa iz Volfsburga, dok je Liam Ridžvel samo promenio adresu u Birmingemu prešavši iz člana Čempionšipa u redove lokalnog rivala iz Premijer lige Vest Bromvič Albiona.

U Italiji je najaktivniji bio Inter koji je prodao Tijaga Motu PSŽ-u, Sulija Muntarija je pozajmio gradskom rivalu Milanu, dok je na pozajmicu doveo Fredija Guarina iz Porta. “Neroazuri” su doveli i mladog brazilskog štopera Žuana Žesusa iz Internasionala, dok je iz Real Sosijedada stigao Mekdonald Meriga, koji je odmah prosleđen na pozajmicu u Parmu.

Juventus je dva igrača poslao na pozajmicu, napadača Vićenca Jakvintu u Čezenu, a defanzivca Mikelea Pacienciju u Udineze. Juve je angažovao dosadašnjeg člana Atalante Simona Padoina (27).

Milan je kupio napadača Internasionala Lukasa Ramosa Roču, dok je Lacio pozajmico Antonija Kandrevu iz Čezene. Milan je potpisao i ugovor sa austrijskim tinejdžerom Filipom Prosenikom. Mladi napadač je do sada bio u Čelsiju.

Fiorentina je poslala Srbina Nikolu Gulana na pozajmicu u Kjevo, dok je Leče na pola godine dobio Valerija Božinova od Sportinga.

Veliki posao napravio je Porto. Jeste da je “Dragao” napustio Guarin, ali se vratio Lučo Gonsales iz Marseja, dok je napad pojačao sjajni centarfor Mark Janko iz Tventea. Ipak, ponuda Porta za Gansa nasmejala je čelnike Santosa. Pomalo neočekivano ali su sarađivali Sporting i Benfika. Kamerunski napadač Janik Đalo prešao je u redove “orlova”, Sportingovog velikog gradskog rivala.

Atletiko Madrid je doveo Frana Meridu iz Brage, Srđan Lakić je stigao u Hofenhajm na pozajmicu iz Volfsburga, dok je Galatasaraj pozajmio Kazima Ričardsa Olimpijakosu. i na pozajmicu iz Hofenhajma. Nekada ključan igrač Borusije Dortmund Mohamed Zidan novi je član Majnca.

Barselona je raskinula ugovor sa Belorusom Aleksandrom Hlebom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu