Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.12.2011.

21:49

LŠ: Još sedam mesta, ko će dalje?

Poslednje kolo grupne faze Lige šampiona na programu je u utorak i sredu nakon kojeg će biti poznato preostalih sedam učesnika osmine finala.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Bajern Minhen, Inter, Real Madrid, Arsenal, Barselona, Benfika, Bajer Leverkuzen, APOEL i Milan sigurni su učesnici naredne runde.

Najzanimljivije će u utorak biti na Stamford Bridžu gde Čelsi ne sme da izgubi ukoliko želi prolaz u nokaut fazi. U grupi B čak tri ekipe imaju šansu da na proleće igraju u Evropi.

Grupa E

Od dolaska Romana Abramoviča u Čelsi u leto 2003. godine, londonski tim svake sezone igrao je u najelitnijem klupskom takmičenju i na proleće. Pozitivan niz nastaviće se i ove sezone ukoliko Čelsi ne izgubi ili ogigra meč bez golova u poslednjem kolu na svom stadionu protiv Valensije. Menadžer Viljaš Boaš i dalje je pod velikim pritiskom, iako je ekipa pokazala znake oporavka u subotu kada je ubedljivo slavila u Premjer ligi protiv Njukasla. Očekuje se da u startnih 11 ponovo bude Didije Drogba koji je prethodnog vikenda postigao gol, dok bi Tores u tom slučaju ostao na klupi.

U drugoj utakmici u grupi, koja nema rezultatski značaj, sastaju se Genk i Bajer iz Leverkuzena koji je već obezbedio mesto u narednoj fazi.

Grupa F

U F grupi samo je Arsenal siguran učesnik osmine finala u koje ulazi kao prvoplasirani tim. Tri boda razdvajaju ostale tri ekipe. Olimpik iz Marselja je na drugom mestu i u poslednjem kolu gostuje poslednjeplasiranoj Borusiji iz Dortmunda. Francuzima pobeda garantuje mesto među 16, dok su Nemci samo teoretski i dalje u igri.

Olimpijakos ima bod manje od Olimpika i u Pireju dočekuje Arsenal. Menadžer londonskog tima Arsen Venger odlučio je da u Grčku ne povede nekolicinu najiskusnijih prvotimaca i šansu će dobiti manje afirmisani igrači poput 18-godišnjeg Aleksa Čemberlejna koji je ovoga leta stigao iz Sauthemptona za 12 miliona funti. Posle sjajnih igara tokom prethodne sedmice Marko Pantelić mogao bi da predvodi napad Grka.

Grupa G

Iz G grupe vizu za nastup u Ligi šampiona na proleće već je izborio tim od koga se to najmanje očekivalo, kiparski Apoel.

U još jednom direktnom okršaju o plasmanu u osminu finala odlučivaće Porto i Zenit. Dvostruki prvak Evrope ima bod manje u odnosu na šampiona Rusije. Porto je prethodne sezone superiorno osvojio Ligu Evrope i ukoliko ne pobedi imaće šansu da brani trofej u istom takmičenju. Poslednji put Porto nije prošao u osminu finala 2006. i od tada je portugalski šampion četiri puta bio među 16 najboljih u Evropi. U prvom međusobnom meču Porto je izgubio od Zenita 3:1.

Grupa H

U grupi H sve je već poznato. Branilac trofeja Barselona ide dalje kao prvoplasirani tim, a drugo mesto zauzeo je Milan. Katalonci u poslednjem kolu dočekuju ekipu BATE Borisova, dok „rosoneri“ gostuju Viktoriji Plzen.

Svi mečevi počinju u standardom terminu Lige šampiona od 20.45 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve