Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.10.2011.

22:34

Levante posle trilera i dalje lider

Fudbaleri Levantea i dalje su lider Pirmere iako su bili na korak od podele bodova sa Real Sosijedadom u 10. kolu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Gosti su vodili 1:0, pa izjednačili u 86. minutu posle preokreta Levantea, ali je domaći tim sa igračem manje u 90. minutu stigao do nove pobede od 3:2.

Anhel di Marija je nosi Real do 3:0 u derbiju protiv Viljareala, dok je Valensija minimalnim rezultatom slavila u Saragosi. Malaga poražena od Rajo Valjekana 2:0, Sporting je preokrenuo na 2:1 protiv Maljorke, a Hetafe i Osasuna su igrali 2:2.

Već u četvrtom minutu Real Sosijedad je poveo golom Estrade u Levanteu i najavio prvi poraz domaćeg tima u sezoni. Ipak, ono što Levante krasi ove sezone je upornost, a ona im je donela preokret u drugom poluvremenu.

Sve se dogodilo u samo pet minuta, pošto je u 56. minutu Nano izjednačio, a već u 61. Valdo pogodio za 2:1. Međutim, četiri minute pre kraja Martines je doneo izjednačenje gostima iz San Sebastijana.

Kada je u 90. minutu Huanfran isključen, činilo se da će domaći tim morati da brani bod u sudijskoj nadoknadi. Međutim, hrabri veterani Levantea su uspeli da još jednom savladaju Brava, preko Suaresa i stignu do sedme pobede u sezoni.



Valensija se mnogo mučila na gostovanju u Saragosi ali je ipak uspela da osvoji tri boda i isprati lidere na tabeli. Slavlje "slepim miševima" doneo je Alba osam minuta pre kraja meča.

Malaga je sa velikim pojačanjima ušla sa dosta ambicija u ovu sezonu, odlično je i počela, ali je sada u seriji od tri uzastopna poraza. Tim iz Andaluzije ostao je bez bodova u predgrađu Madrida gde je sa 2:0 slavio Rajo Valjekano.

Povratnik u Primeru poveo je već u 7. minutu preko Botelja, a posao domaćinu dodatno je olakšao Eliseu koji je isključen već u 36. minutu. Tri boda Raju potvrdio je iskusni napadač Raul Tamudo 20 minuta pre kraja meča.

Dejan Lekić sa klupe je gledao remi Osasune kod Hetafea. Bilo je 2:2, a oba tima su imala dvostruke strelce. Ibrahim Balde je dva puta donosio prednost gostima iz Pamplone, ali je izjednačenja, i na kraju bod domaćinu doneo rezervista Danijel Guisa, bivši reprezentativac Španije.

Lidera i dalje prati Real Madrid koji je sa 3:0 lako dobio derbi protiv Viljareala. Briljirao je Argentinac Anhel di Marija koji je namestio prva dva gola Karimu Benzemi i Kaki, a potom na asistenciju Francuza postigao treći pogodak na meču.



Primera, 10. kolo:
Hetafe – Osasuna 2:2 (0:1)
Guisa 62, 77 – Balde 8, 66
Levante – Real Sosijedad 3:2 (0:1)
Nano 56, Valdo 61, Suares 90 – Estrada 4, Martines 86
Rajo Valjekano – Malaga 2:0 (1:0)
Boteljo 7, Tamudo 70
Saragosa – Valensija 0:1 (0:0)
Alba 82
Maljorka – Sporting Hihon 1:2 (1:0)
Kastro 16 - Bilić 49, Viktor 65ag
Real Madrid – Viljareal 3:0 (3:0)
Benzema 6, Kaka 11, Di Marija 31

četvrtak:
Espanjol – Betis
Atletik Bilbao – Atletiko Madrid

utorak:
Granada – Barselona 0:1 (0:1)
Ćavi 33
Sevilja – Rasing 2:2 (1:0)
Manu 37, 90 - Ariel 62, Sempeiro 69

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve