Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.10.2011.

11:53

Ko je gazda u Mančesteru?

Predstojećeg vikenda očekuje nas gradski derbi Mančestera, možda najveći u dugoj istoriji Junajteda i Sitija koji predvode karavan Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dugo je derbi dva kluba iz Mančestera bio je samo stvar prestiža u kojem je uglavnom dominirao Junajted, ali ove sezone kao nikada pre, duel bi mogao da odlučuje i o tituli.

Prvi ovosezonski prvenstveni sudar crvene i plave polovine Mančestera desiće se u nedelju na stadionu "Old Traford", a Siti uoči ovog meča ima dva boda više od drugoplasiranog Junajteda.

Nakon prošlosezonskog osvajanja FA kupa, Mančester siti sada će pokušati da dodje i do prve titule šampiona Engleske još od 1968. godine. Na tom putu im stoji aktuelni prvak i višedecenijski "gazda u gradu", Mančester junajted.

"Poslednjih nekoliko godina gradski derbiji postali su mnogo važniji. U nedelju će se sastati dva vodeća tima u ligi i verujem da je pred nama fantastična utakmica. Radujem se derbiju", izjavio je menadžer Junajteda Aleks Ferguson.

Njegova ekipa je u prošlom kolu već igrala jedan derbi, protiv Liverpula, a taj meč završen je remijem 1:1. Prošle sezone u gradskom derbiju na "Old Trafordu", domaći Junajted slavio je sa 2:1, pobedonosni gol postigao je Vejn Runi fantastičnim "makazicama".

Oba kluba iz Mančestera ove nedelje su zabeležila i prve pobede u grupnoj fazi takmičenja u Ligi šampiona. Junajted je u gostima pobedio rumunski Ocelul sa 2:0, dok je Siti na svom stadionu bio bolji od španskog Viljareala sa 2:1.

"Znamo da nas u nedelju čeka velika utakmica, a pobeda u LŠ povećala nam je samopouzdanje. Protiv Junajteda ćemo morati da odigramo najbolje što umemo, ako mislimo da ostanemo neporaženi", rekao je Geret Beri, igrač sredine terena Sitija.

Poslednja tri gradska derbija strelac za Junajtede bio je i Portugalac Nani, koji je pu samopuzdanja pred "meč sezone".

Dva mančesterska kluba odigrala su ukupno 160 derbija, Junajted je pobedio 67 puta, Siti je bio bolji 43 puta, dok je 50 mečeva završeno bez pobednika.

Utakmica devetog kola Premijer lige Mančester junajted - Mančester siti igra se u nedelju od 14.30 na stadionu "Old Traford".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu