Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.10.2011.

17:59

Benites: "Morati je kriv"

Bivši trener Intera Rafael Benites smatra da je predsednik kluba Masimo Morati glavni krivac za loše rezultate kluba u prošloj i na početku ove sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Benites je bio trener Intera u prvom delu prošle sezone, a otpušten je nakon što je sa "neroazurima" osvojio titulu svetskog klupskog prvaka.

"Morati je napravio mnogo grešaka. Nakon mene, promenio je još tri trenera. To znači da on povlači loše poteze, čini mi se da takvih situacija ima previše", rekao je Benites engleskim medijima.

Benites se požalio da se milanski klub nije poneo korektno prema njemu.

"Nisu bili korektni, nisu cenili moje trenersko znanje iako sam im doneo italijansku Superkup i svetsku klupsku titulu. Ni danas mi nije prijatno kad se setim kako se ta priča završila", naveo je on.

Inter je prošle sezone, pod Benitesovim vođstvom, loše počeo prvenstvo Italije, a kada je u decembru Španac izjavio da mu klub nije doveo odogovarajuća pojačanja, dobio je otkaz.

Morati je tada umesto Benitesa doveo Brazilca Leonarda, ali su "neroazuri" sezonu završili samo sa osvojenim Kupom Italije.

Leonardo je na leto napustio Inter, a zamenio ga je Đan Pjero Gasperini koji je dobio otkaz nakon što je tim u prva četiri kola ove sezone osvojio samo jedan bod.

Gasperinija je nakon toga zamenio Klaudio Ranijeri, ali šampion Evrope iz 2010. godine još nije izašao na pobednički put i zauzima tek 17. mesto na tabeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve