Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.08.2011.

11:24

U20: Brazil šampion sveta

U finalnoj utakmici SP za fudbalere do 20 godina, reprezentacija Brazila savladala je posle produžetaka Portugal sa 3:2.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Junak utakmice bio je Oskar koji je postigao sva tri gola za Brazil. Poslednji u 111. minutu susreta čime je Brazilcima doneo petu titulu svetska prvaka u toj konkurenciji.

Prvi pogodak Oskar je postigao u 5. minutu, a samo četiri minuta kasnije izjednačio je Nelson Oliveira. Oliveira je doneo i rezultatski preokret u 59. minutu kada je Portugal poveo sa 2:1, ali je Oskar drugim golom u 78. izjednačio.

Pošto do kraja susreta nije bilo promena ušlo se u produžetke. Golom devet minuta pre kraja drugog produžetka brazilski fudbaler je zaslužio "Oskara", jer je svojoj reprezentaciju doneo novu titulu.

Finalnoj utakmici prethodio je meč za 3. mesto u kojem je Meksiko savladao Francusku sa 3:1. Ulises Davilja, Horhe Enrike i Edson Rivera bili su strelci za Meksiko, dok je jedino gol za Francusku postigao Aleksandr Lakazete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve