Nova vest
Fudbal

Petak, 19.08.2011.

21:32

PL: Liverpul na 'Emiratima'

Za vikend se igra drugo kolo engleske Premijer lige, a derbi kola igra se u Londonu gde se sastaju Arsenal i Liverpul.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čelsi sa novim menadžerom igra prvi put kod kuće, šampion Junajted dočekuje Totenhem, ali taj duel igra se tek u ponedeljak.

Težak ispit imaće Mančester siti koji gostuje Boltonu, a u preostalih pet duela sve je otvoreno.

Nakon što je Arsen Venger prodao Gaela Klišija tokom leta, prvi levi bek Arsenala postao je Kiran Gibs. On međutim neće moći da igra protiv Liverpulazbog povrede, a pod znakom pitanja biće Tomaš Rosicki i Armand Traore.

„Rosicki ima malih problema sa preponom, a Traore sa butnim mišićem. Sačekaćemo poslednji trenutak i odlučiti da li će oni igrati“, rekao je Arsen Venger.

To međutim nisu svi problem Arsenala pred meč sa Liverpulom. Oporavio se Đuru, neće zbog povrede biti ni Džeka Vilšira, a u sastavu neće biti ni suspendovanih Aleksa Songa i Žervinja.

Sa druge strane, Keni Dalgliš ima znatno bolju situaciju u ekipi. Neće verovatno biti Glena Džonsona, ali se od povrede oporavio Martin Škrtel.

“Neće nam biti ništa lakše iako je njih napustio Fabregas. Imaju takođe i nekoliko suspendovanih igrača, ali će i pored toga ovo biti veoma teška utakmica za nas”, rekao je Dalgliš.

Bez tri boda na premijeri osim Arsenala i Liverpula ostao je i Čelsi. Viljas-Boaš sada debituje pred svojim navijačima, a na golu neće imati povređenog Petra Čeha.

Umesto njega će braniti Ilario ili Turnbul. Povredu zarađenu na Kupa Amerika još uvek vuče David Luiz, a Obi Mikel je spreman da igra iako ima puno problema zbog otmice svoga oca u Nigeriji.

Najbolji utisak u prvom kolu ostavio je Mančester siti, ali su ‘građani’ imali i najlakšeg protivnika. Sada idu u goste Boltonu i to će biti pravi test za ekipu Roberta Mančinija. Italijan će u subotu odlučiti da li će Kun Aguero početi u startnih 11. Mladi Argentinac debitovao je na fantastičan način protiv Svonsija postigavši dva gola.

“On u ovom trenutku nije 100% spreman. Ok, postigao je dva fantastična gola jer zna šta mu je posao, ali mora takođe id a upozna saigrače. Odlučiću sutra nakon poslednjeg treninga da li će početi”, rekao je Mančini.

U sastavi Sitija verovatno neće biti ni Najdžela de Jonga koji je povređen, ali to nije preveliki problem za Mančinija.

Junajted je u prvom kolu zabeležio tešku pobedu protiv VBA i za to je platio. Zbog povrede meč su ranije završili kapiten Nemanja Vidić i rio Ferdinand. Vidić će sa terena odsustvovati čak pet nedelja, dok će Ferdinad imati manju pauzu i trebalo bi da bude spreman za meč protiv Arsenala 28. avgusta.

Desni bek Rafael operisao je rame i neće ga biti deset nedelja na treningu, dok se posle povrede kolena u tim vratio Patris Evra. Što se Totenhema tiče, Luka Modrić bi mogao da zaigra na Old Trafordu u ponedeljak jer se prema rečima menadžera Harija Rednapa oporavio.

Hrvatski reprezentativac nije bio u sastavu ekipe u duelu Lige Evrope protiv Hartsa. U sastavu Sparsa neće biti Sandra, Palasiosa, Pienara i Dženasa.

PL, drugo kolo:

subota:
Sandrlend – Njukasl
Arsenal – Liverpul
Aston Vila – Blekburn
Everton – KPR
Svonsi – Vigan
Čelsi – Vest Bromvič Albion

nedelja:
Norvič – Stouk
Vulverhempton – Fulam
Bolton – Mančester siti

ponedeljak:
Mančester junajted – Totenhem

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve