Nova vest
Fudbal

Petak, 19.08.2011.

14:19

Jurčić: Dinamo igrao kao Zvezda '91

Trener Dinama Krunoslav Jurčić, izjavio nakon pobede nad Malmeom, da je najveći kompliment koji je dobio nakon tog meča "da je Dinamo igrao kao Zvezda 1991".

Izvor: B92, Sportske novosti

Autor:B92, Sportske novosti

Default images

Fudbaleri zagrebačkog Dinama odigrali su jednu od najboljih utakmica u poslednjih 10 godina u Evropi i pobedili Malme sa 4:1 u prvoj utakmici 4.kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Hrvatski mediji utrkuju se nakon tog meča u hvalospevima naturalizovanom Brazilcu Samiru, reprezentativcu Badelju, ali i treneru Krunoslavu Jurčiću, koji je iz drugog plana uspeo da „napravi“ igru koja je dovela „modre“ do gotovo izvesnog ulaska u Ligu šampiona.

Hiroviti Zdravko Mamić, tako je nakon skupih (za ovdašnje prilike) pojačanja i zvučnih trenera poput Vahida Halilhodžića, dobio posle 12 godina čekanja „mušemu“ na Maksimiru, ali i trenera, koga je samo pre nekoliko godina oterao iz Dinama.

Dočekan sa skepsom u svojoj drugoj epizodi na klupi Dinama, Jurčić je u četvrtak i petak „general“, „čovek koji je odbranio doktorsku disertaciju...“

To su samo neki od naslova i komentara hvartskih medija, koji ga nazivaju i „herojem ulice i navijača“ jer će u Zagreb tokom jeseni, Real, Barselona, Čelsi, Bajern...

Međutim, trener Dinama u „moru“ pohvala koje je dobio prethodnih dana, izdvojio je jednu koju je dobio od svog prijatelja iz Pule:

“ Moj prijatelj iz Pule, inače veliki zvezdaš, poslao mi je poruku: 'Igrali ste kao Zvezda 1991!’ Taj je čovek vatreni navijač Zvezde, ostao je ovde i u vreme rata, znate kako su oni 'bolesni’ u tom navijanju. Kad on kaže da smo igrali kao Zvezda '91., onda je to stvarno veliki kompliment“ rekao je Jurčević novinaru „Sportskih Novosti“.

Revanš meč u Malmeu igra se u utorak, ali u Hrvatskoj svi već vide u LŠ...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve