Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.08.2011.

17:22

Nots Kaunti otvara stadion u Torinu

Najtrofejniji italijanski klub Juventus saopštio je da će na otvaranju novog stadiona 8. septembra u Torinu gostovati najstariji klub na svetu, Nots Kaunti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zanimljivo je da je Juventus upravo od Nots Kauntija, najstarijeg profesionalnog kluba na svetu, svojevremeno uzeo 'crno-bele' boje.

Juventus će na tom meču igrati u svojim originalnim roze dresovima, dok će Nots Kaunti na teren izaći u crno-belim prugastim dresovima koje je italijanski klub preuzeo davne 1903. godine.

Novi stadion Juventusa izgradjen je na mestu nekadašnjeg "Dele Alpija", a još je neizvesno kako će se zvati, s obzirom na to da je klub prava na ime prodao agenciji "Sport fajv", koja još nije saopštila ko je generalni sponzor.

Juventus će na taj način postati prvi italijanski klub koji ima stadion u svom vlasništvu. Kapacitet novog objekta je 40.000 gledalaca, što će sigurno doprineti boljoj atmosferi na tribinama pošto najveći rivali Milan, Inter, Roma i Lacio igraju na stadionima dvostruko većeg kapaciteta, ali su tribine često poluprazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve