Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.07.2011.

19:49

Ronaldo i Kaka zalog za kredit

Španska štedionica Bankia zatražila je od Evropske centralne banke pozajmicu, a kao jamstvo ponudila je najskupljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda i Kaku.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Štedionica je 2009. godine pozajmila Real Madridu 76 miliona evra za transfere Ronalda i Kake. Taj kredit “kraljevski klub” počeće da otplaćuje tek 2014. godine.

Ukoliko do tada propradne pomenuta štedionica, Evropska centralna banka postaće vlasnik Kristijana Ronalda i Kake.

Ovaj model bankarskog poslovanja nije novina u svetu fudbala s obzirom da su klubovi vlasnici svojih igrača i teorijski mogu da ih ponude kao zalog za kredit.

Slično je učinio i predsednik splitskog Hajduka Hrvoje Maleš kako bi osigurao gostovanje Barselone. Dolazak prvaka Evrope Splićane je koštao dva miliona evra, a Hajduk je novac pozajmio od “Banke Popolare“.

Kao zalog ponudio je igrača Antu Vukušića, čija je tržišna vrednost oko četiri miliona evra. Banka je dobila pravo na Vukušićev transfer, pa će, ako Hajduk bude kasnio sa isplatom, banka zaraditi od transfera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve