Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.07.2011.

14:50

SP 2014: Žreb u subotu

Žreb kvalifikacionih grupa za sledeće fudbalsko prvenstvio sveta 2014. godine u Brazilu biće održan u subotu, 30. jula u Rio de Žaneiru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija će ovom prilikom biti žrebana iz drugog "šešira" sa Slovenijom, Rusijom, Francuskom, Crnom Gorom, Švajcarskom, Slovačkom, Danskom i Švedskom.

Fudbalski savez Srbije predstavljhaće na žrebu selektor Vladimir Petrović, potpredsednik Ivan Churković, generalni sekretar Zoran Laković i menadžer "A" reprezentacije Aleksandar Bošković.

Iako će kvalifikaciono takmičenje na teritoriji Evrope početi tek u septembru 2012. godine, FIFA je zbog potrebe ranijeg starta takmičenja u nekim drugim konfederacijama ranije zakazala ceremoniju žreba.

Dakle, Srbija u kvalifikacijama ne može da igra sa sledećim reprezentacijama - Svi evropski nacionalni savezi, njih 53, učestvovaće u narednim kvalifikacijama i boriće se za 13 mesta, koliko će naš kontinent imati na takmičenju u Brazilu.

Na subotnjem žrebu biće odredjeni sastavi devet grupa - prvih osam će imati po šest predstavnika, a poslednja deveta jednog manje, pet.
Žrebanje će početi od najmanje kvalitetnog "šešira", šestog po redu, a završiće se sa nosiocima grupa.

Plasman na Svetsko prvenstvo 2014. izboriće svih devet pobednika grupa. Takodje, još četiri mesta pripašće pobednicima baraža.

U baražu će se takmičiti osam najbolje rangiranih drugoplasiranih selekcija sa posebno oformljene tabele, što znači da najlošija drugoplasirana reprezentacija neće ni učestvovati u susretima odluke.

Sastavi "šešira" za evropski kontinent su sledeći:

Prvi: Španija, Holandija, Nemačka, Engleska, Portugalija, Italija, Hrvatska, Norveška i Grčka

Drugi: Srbija, Slovenija, Rusija, Francuska, Crna Gora, Švajcarska, Slovačka, Danska i Švedska

Treći: Turska, Češka, Izrael, Republika Irska, Ukrajina, Belgija, Rumunija, Bosna i Hercegovina i Bugarska

Četvrti: Litvanija, Albanija, Madjarska, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Severna Irska, Škotska i Poljska

Peti: Austrija, Estonija, Letonija, Finska, Makedonija, Moldavija, Kipar, Azerbejdžan i Vels

Šesti: Island, Luksemburg, Farska ostrva, Kazahstan, Lihtenštajn, Malta, Andora i San Marino

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu